Katusha haalt 'wieltjeszuiger' Tsatevich uit koers

TDW
Alexey Tsatevich mag van zijn ploeg Katusha morgen niet starten in de tiende etappe van de Ronde van Italië. De Rus wordt door zijn team uit de race genomen omdat hij zondag tijdens de individuele tijdrit veel te lang in het wiel van Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin) bleef hangen.

Tsatevich was na de race, waarin hij als 68ste eindigde op 4'22" van winnaar Primoz Roglic, al bestraft door de wedstrijdjury. Die legde hem een tijdstraf van 6'48" en een geldboete van 100 Zwitserse frank op. Maar dat volstaat niet voor Katusha, zo laat de ploeg vandaag weten op de tweede rustdag.

"Katusha wil zich allereerst verontschuldigen voor het gedrag van Alexey Tsatevich tijdens de tijdrit", zegt sportdirecteur Dmitry Konyshev. "De manier waarop hij gisteren fietste, is volkomen onaanvaardbaar. Hij overtrad een duidelijke regel die elke renner nochtans goed kent. Bovendien toonde hij een schrijnend gebrek aan respect voor zijn rivaal, die hem voorbij was gereden. Daarnaast negeerde hij het wedstrijdplan dat de sportdirecteur had uitgestippeld. Zijn gedrag heeft een grote negatieve invloed op het imago van het wielrennen in het algemeen en Team Katusha in het bijzonder. De straf van de wedstrijdjury aanvaarden, volstaat niet voor ons. We moeten strengere maatregelen treffen. De tweede wedstrijdweek aansnijden met slechts acht renners maakt onze taak niet makkelijker. Maar ik ben er zeker van dat we de juiste beslissing hebben genomen."