Hier moet de Giro deze zaterdag finishen: volop sneeuw op beruchte Zoncolan

rv
Zaterdag staat de koninginnenrit van de 101ste Ronde van Italië op het programma. De renners moet namelijk een moordende slothelling temmen: de beruchte Monte Zoncolan. En die monsterklim ligt er momenteel als een sneeuwmonster bij.

De voorbije dagen sneeuwde het hevig op de mythische col, waardoor de Italiaanse organisatie volop in de weer is om de Zoncolan sneeuwvrij te maken. Vandaag wordt er opnieuw sneeuw voorspeld, al zal de etappe allicht gewoon doorgaan.

Op de Zoncolan loopt het wegdek tevens 10,1 kilometer omhoog aan een gemiddeld stijgingspercentage van 11,9%. Daarnaast heeft de loodzware hindernis stroken die oplopen tot 22%. Dat belooft.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Glenn Wouters

  Lap het argument "ze verdienen toch genoeg " komt weer boven water. Ik wil de profrenners de kost niet geven die minder dan 2000 euro netto loon hebben. Wat dan met de voetballers, veld te nat, te droog, 1 putje erin, en ze spelen niet. En als je de hotels van voetballers ziet tegenover de "hotels" waar renners soms moeten overnachten in een ronde. Daar wil jij niet op verlof gaan Eddy.

 • eric debanne

  Winterbanden gebruiken eh .....

 • Theo Smits

  Froome vraagt attest voor Midalgan om warm te blijven

 • John Stevens

  Verwarming van de Aarde ?

 • Eddy Bryon

  En dan , ze verdienen toch genoeg !!!!