Giant wacht herstel Dumoulin af met oog op Rio, renner zelf is "zeer ontgoocheld"

Photo News
Tom Dumoulin is vandaag afgestapt in de Ronde van Italië. De Nederlander, die vorige week zes dagen de roze leiderstrui droeg, moest in de elfde etappe van Modena naar Asolo na 98 kilometer opgeven met een blessure aan het zitvlak. "Ik ben zeer ontgoocheld", aldus de renner van Giant-Alpecin. "Maar de pijn was te erg en het had geen zin om verder aan te modderen."

Dumoulin kampt met een ontsteking aan het zitvlak. "Hij wordt al enkele dagen behandeld met antibiotica", zei teamarts Anko Boelens. "Het begon als een kleine blessure, maar het werd finaal een ontsteking. Tom moet nu enkele dagen rust nemen zonder druk uit te oefenen op die plaats. We gaan zijn herstel nauwgezet opvolgen."

"Natuurlijk ben ik ontgoocheld", aldus Dumoulin. "Deze wedstrijd begon geweldig voor mij met winst in de tijdrit en de roze trui. Maar de pijn was te erg en met zo'n blessure moet je ook uitkijken. Ik heb het vanmorgen nog even geprobeerd in de rit, maar het had geen zin om verder te doen."

Over zijn programma richting de Olympische Spelen kon de ploeg nog niet veel vertellen. "De Spelen in Rio zijn z'n volgende doel", stelde ploegleider Marc Reef in een persbericht van het team. "We gaan zijn Giro-data nu analyseren en het best mogelijke plan opstellen richting die Spelen. Het is te vroeg om te speculeren welke koersen hij zal rijden", reageerde het team op de vragen of Dumoulin in juli de Ronde van Frankrijk dan wel de Ronde van Polen koerst. Die laatste rittenkoers maakte gisteren bekend dat Dumoulin er van start gaat.