Geen uitzendrechten voor de Giro? Dat houdt Renaat Schotte met zijn knalroze auto niet tegen

Renaat Schotte
Wat doe je als commentator wanneer je omroep niet langer de uitzendrechten heeft op een wedstrijd die je al 15 jaar verslaat? Dan kruip je, gewapend met een smartphone en een rugzak vol enthousiasme, in een roze Volvo. Tenminste, dat is hoe Renaat Schotte van de VRT dit jaar naar de Giro trekt. "Wel veel bekijks met die auto."

Dat Schotte momenteel op weg is naar La Grande Partenza, zoals de start van de Giro wordt genoemd, is de normaalste zaak van de ­wereld. Het verschil met de vorige jaren is dat hij vanaf vrijdag niet elke namiddag in een commentaarhokje zal zitten. "Begin dit jaar zijn de uitzendrechten voor vier jaar verkocht aan Eurosport. Dat was natuurlijk een opdoffer, dit is mijn 17de Ronde van Italië, de voorbije 15 jaar heb ik het rechtstreekse commentaar geleverd. Vrij snel heeft mijn baas echter voorgesteld om toch te gaan, als 'eenzame reporter'. Ik had in de Ronde van San Juan in Argentinië behoorlijk wat filmpjes gemaakt met mijn smartphone en die werden goed bekeken op de sociale media: ik heb dan ook meteen 'ja' gezegd op het voorstel."

Hoe gaat Renaat Schotte dit jaar de Giro coveren en wat kunnen wielerliefhebbers de komende weken verwachten? Lees er alles over in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!