Ga naar de mobiele website
^ Top

Gaviria: "Dacht niet dat ik nog kans maakte"

AFP
Fernando Gaviria zette zijn reputatie als snelste man in het Giro-peloton kracht bij in de laatste spurterskans. "Speciaal om na zo'n sprint te winnen", vertelde de Colombiaan van Quick-Step na zijn vierde ritzege in deze Ronde van Italië.

Gaviria snelde in Tortona vanuit verloren positie in de laatste hectometers toch richting zijn vierde ritzege van deze Giro. Daarbij zette hij een maximumsnelheid van 72,8 km/uur neer, waarvoor hij een piekvermogen van 1.478 Watt moest duwen.

"Om eerlijk te zijn: ik dacht niet dat ik nog kans maakte om de sprint te winnen", vertelde Gaviria na afloop. "Er zaten nog een stuk of dertien renners voor me, maar ik besliste toch om alles te geven en te zien waar ik uitkwam. Na zo'n sprint toch de zege pakken, dat is iets speciaals."

Gaviria is nu de eerste Colombiaan die vier ritten wint in de Giro én hij is de eerste renner die vier ritzeges pakt tijdens zijn groterondedebuut sinds Bernard Hinault in 1978. Toch blijft de 22-jarige Colombiaan met de voeten op de grond. "Dat record betekent niet veel voor me. Wat belangrijk is, is dat deze ritzege onderstreept dat ik goed voorbereid naar deze Giro kwam. Ik ben ook blij dat ik met de paarse puntentrui het voorlaatste weekend inga, zeker omdat er veel Colombianen hier naar me kwamen kijken. Zowel fans als belangrijke sportmensen uit Colombia. Dat betekent echt veel voor me."

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug