Evans krijgt Hermans en Eijssen aan zijn zijde in Giro

Voor de 27-jarige Ben Hermans wordt het zijn tweede deelname aan de Giro.
PHOTO_NEWS Voor de 27-jarige Ben Hermans wordt het zijn tweede deelname aan de Giro.
De Australiër Cadel Evans leidt BMC in de komende Ronde van Italië. De voormalige Tour-winnaar krijgt met Ben Hermans en Yannick Eijssen twee Belgen mee als ploegmaats.

Verder bestaat de selectie uit de Amerikaan Brent Bookwalter, de Zwitsers Steve Morabito en Danilo Wyss, de Italianen Daniel Oss en Manuel Quinziato en de Spanjaard Samuel Sanchez.

"Ik ben heel tevreden met onze selectie", zegt Cadel Evans, die vorig jaar derde werd in de Giro na de Italiaan Vicenzo Nibali en de Colombiaan Rigoberto Uran. "Het zijn allemaal jongens die ik vertrouw en op wie ik kan rekenen. Dat ik een luitenant als Samuel (Sanchez) aan mijn zijde heb, is meer dan ik ooit kon vragen."

Dat de 37-jarige Evans de goede vorm alvast te pakken heeft, bewees hij door vorige week de lastige Ronde van Trentino op zijn naam te schrijven. Met Hermans en Eijssen krijgt Evans twee Belgische helpers naast zich. Voor de 27-jarige Hermans wordt het zijn tweede deelname. In 2012 werd de Limburger 73ste. De 24-jarige Eijssen debuteert in de Giro. De Leuvenaar reed wel al twee keer de Vuelta (119de in 2012 en 83ste in 2013).

De 97ste Ronde van Italië start op 9 mei in het Noord-Ierse Belfast.