Emotionele Nibali draagt zege op aan overleden 14-jarige renner uit zijn jongerenteam

BELGA
Vincenzo Nibali heeft in de voorlaatste bergrit zijn klimmersbenen van weleer teruggevonden. De 31-jarige Siciliaan soleerde in de Giro naar de zege en schuift weer op naar de derde plaats in het klassement.

"Vandaag win ik omdat ik kwaad was, woest", aldus Nibali na afloop. "Het was niet gemakkelijk om alles wat de voorbije dagen over mij is geschreven een plaats te geven. Akkoord, ik was een paar dagen in mindere doen, vandaag verging het mij beter en win ik de etappe. Ik ben hier heel blij mee."

Voor Rosario
Nibali (31) barstte na afloop ook in tranen uit. "De emoties werden me even te veel", zei hij, "ik ben geen machine, ik draag deze zege op aan Rosario, een 14-jarige renner van mijn jongerenteam die een tijdje geleden overleed na een ongeluk op training. Het was een ongelooflijk zware etappe, maar ik ben trots dat ik hier win en ik moet vooral ook mijn ploegmaats bedanken. Zeker Michele Scarponi, hij wachtte mij op in de afdaling van de Agnello en diepte onze kloof nog verder uit."

"Voetjes op de grond"
De 'Haai van Messina' staat nu tweede op 44 seconden van leider Esteban Chaves die het op het eind van de etappe knap lastig kreeg, maar wel de roze trui veroverde. "Ik blijf met mijn voetjes op de grond. Morgen volgt nog een zware etappe en het zal niet gemakkelijk worden. Er kan nog veel gebeuren, maar ik ben al blij met deze zege."

AFP
EPA
AFP
EPA
AP