Een kus van zijn verloofde en de roze trui. Kan het nog mooier voor Tom Dumoulin? "Dit is alles wat ik maar kon wensen"

ANP
Meteen op de eerste dag de roze trui binnen halen en Chris Froome al 37 seconden aansmeren. Als statement kan dat tellen hoor, Tom Dumoulin. De Nederlandse titelverdediger in de Giro was dan ook meer dan tevreden na zijn zege in de openingstijdrit.

"De laatste dagen wist ik dat ik me goed voelde. Dit is perfect. Het is alles wat ik maar kon wensen. Ik win en neem tijd op de klassementsrenners. Het is de perfecte start voor mij en het team." Niet onlogisch dus dat Dumoulin met een kamerbrede glimlach voor de camera stond. De kopman van Sunweb zet nu op de eerste dag van de Ronde van Italië de andere klassementsrenners onder druk. Chris Froome moet nu al 37 seconden goedmaken op zijn grote uitdager.

Toch lijken ze bij Sunweb niet meteen van plan om die felbegeerde roze trui van begin tot einde te verdedigen. "We zullen zien. We zijn niet van plan om de roze trui de komende dagen elke dag te verdedigen", vertelde Dumoulin. "De Giro is nog lang. Het is mooi dat we de trui nu hebben, maar het is moeilijk om die ook drie weken lang te houden. We zullen wel zien wat we er mee doen."

Het parcours leek ook op het lijf geschreven van de wereldkampioen tijdrijden. Met het rugnummer 1 opgespeld scheurde Dumoulin door de bochten. "Dit parcours was perfect voor mij. Het is heel technisch en in de bochten voel ik me goed op mijn tijdritfiets. Het was vol gas, dan weer recupereren en dan weer vol gas. Dat is perfect voor mij." Als klap op de vuurpijl kreeg Dumoulin er ook nog eens een kus van zijn vriendin Thanee van Hulst bovenop. Kan het nog mooier voor de Nederlander? Toch wel, straks in Rome opnieuw pronken met de roze trui. 

EPA

Speel mee met de Gouden Giro en win

Word ploegleider van je eigen team in de Ronde van Italië met de Gouden Giro. Kies 15 renners, sprokkel zoveel mogelijk ritoverwinningen en maak elke rit kans op een Jaguar racefiets of mountainbike, laptops, friteuses ... of onze hoofdprijs van € 10.000 in het eindklassement. Meer info HIER!

AFP
ANP
EPA
EPA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pedro Gonzalez

  Het was hartverwarmend die kussende meisjes op het podium te zien staan. En Tom genoot er blijkbaar van.

 • Henkie Janssen

  Tom is gewoon een sympathieke gast ik gun hem de zege. En waarom zou men niet voor een "Hollander" supporteren? Hollanders/Nederlanders supporteren ook allemaal voor de duivels, jammer dat de liefde niet wederzijds is. Beter een goede buur dan....

 • Ineke Visser

  Volgens de Vlaamse logica, geboren in Kapellen dan moet het een Waal zijn.

 • joost De krijger

  Ineke Visser.. Ik snap jou hij is NL zoals ik Zeeuw ben en ook geen Hollander

 • Ad Dezutter

  Ineke Visser, kunt ge dan ook eens zeggen wat Mathieu van der Poel is ? misschien wordt die dan Belgisch kampioen veldrijden ?