Dumoulin ondervindt te veel hinder van zijn val en stapt uit Giro

AFP
De Giro van Tom Dumoulin zit erop. De 28-jarige Nederlander ondervond te veel hinder van zijn val en stapte kort na de start van de vijfde etappe uit de wedstrijd.

Gisteren was Dumoulin een van de slachtoffers van een massale tuimelperte. Onze noorderbuur bezeerde zich aan de linkerknie en verloor uiteindelijk meer dan vier minuten. Weg mogelijke eindzege. 

Nadien liet Team Sunweb weten dat er na een eerste onderzoek geen breuken aan het licht kwamen. Maar vanochtend gaf Dumoulin aan dat het een moeilijk verhaal zou worden om de vijfde etappe uit te rijden. Het vervolg is gekend: de Nederlander gooide al na enkele kilometers de handdoek.

Dumoulin won de Ronde van Italië in 2017 en werd vorig jaar tweede, achter Chris Froome. Dumoulin zal dus niet voor het derde jaar op rij op het eindpodium van de Giro staan. De Tour moet nu zijn nieuw hoofddoel worden.

“Mijn knie heeft gisteren een flinke tik gehad”, reageerde Dumoulin. “Hij is nu helemaal dik en opgezwollen. Dus ik kon geen kracht meer zetten.” Of het tegen beter weten in was? “Ja. Ik had de rollen op mijn kamer staan. Voor het slapengaan had ik gisteravond nog een paar pedaalslagen gedaan. En dat ging eigenlijk best goed, dus ging ik met een gerust hart slapen. Vanochtend ging het ook best goed, totdat ik één keer ging staan en een enorme pijnscheut kreeg. Ik wil nu gewoon naar huis, even bijkomen en dit verwerken.”

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sobek Wessels

  Hij kan toch niet meer winnen dus waarom nog verder doen ? Hij kan zich beter nu wat sparen en trainen voor de Tour , mss kan hij daar de anderen wat vuur aan de schenen leggen ?

 • werner humblé

  Alles op de tour Tom , ik ben je eerste supporter

 • Eduard Janssens

  Verstandige keuze , en nu zich klaar stomen voor de tour , hoogtijd dat nog eens een Nederlander de tour wint

 • Jef Maes

  Gelukkige verjaardag! (6)

 • Dick van Aggelen

  Jammer, maar het kan niet anders.