Drie Italiaanse en een Colombiaanse ploeg krijgen wildcard voor Giro

Vincenzo Nibali kroonde zich vorig jaar tot eindwinnaar van de Giro, voor Uran en Evans.
AP Vincenzo Nibali kroonde zich vorig jaar tot eindwinnaar van de Giro, voor Uran en Evans.
De organisatie van de Ronde van Italië (9/5-1/6) heeft vier wildcards uitgedeeld, drie aan Italiaanse teams en een aan een Colombiaanse ploeg. Het gaat om Androni Giocattoli (als winnaar van de Italiaanse beker), Bardiani CSF en Yellow Fluo uit Italië en Colombia.

De achttien ploegen uit WorldTour hebben automatisch startrecht. Bij hen Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick.Step. RCS Sport staat als organisatie ook in voor Tirreno-Adriatico (12-18/3), Milaan-Sanremo (23/3) en de Ronde van Lombardije (5/10). Ook voor die wedstrijden werden wildcards toegekend.

Voor de Tirreno viel de keuze op Bardiani (Ita), MTN-Qhubeka (ZAf), IAM Cycling (Zwi) en Team Nett App-Endura (Dui). Zeven ploegen kregen een uitnodiging voor Milaan-Sanremo: Androni Giocattoli (Ita), Bardiani (Ita), IAM Cycling (Zwi), MTN-Qhubeka (ZAf), Team Nett App-Endura (Dui), UnitedHealthCare Professional (VSt) en Yellow Fluo (Ita). De zeven wildcards voor de Ronde van Lombardije gaan naar Androni Giocattoli (Ita), Bardiani (Ita), Caja Rural (Spa), Colombia (Col), IAM Cycling (Zwi), Team Nett App-Endura (Dui) en Yellow Fluo (Ita).