De Gendt: "In de aanval om Uran te helpen"

Thomas De Gendt
GETTY Thomas De Gendt
"Ik ging eigenlijk in de aanval om Rigoberto Uran te kunnen helpen op de slotklim", legde Thomas De Gendt (Omega Pharma-Quick.Step) vandaag uit na zijn zesde plaats in de 18e girorit. "Opeens hadden we zeven minuten voorsprong en toen gaf de ploegleider me een vrijgeleide om mijn eigen kans te gaan."

"De slotklim was niet heel steil. Ik ging er vanuit dat ik een goede kans maakte om te winnen of het podium te halen. Toen ik aan de klim begon met 20 seconden voorsprong, had ik er goede hoop in."

De Gendt kreeg het zwaar te verduren en op 6 kilometer van de finish was het sprookje uit toen de Colombianen Duarte en Arredondo hem voorbijsnelden. De Gendt kon aanklampen en met nog 5 kilometer te gaan ging hij nog eens in de aanval, maar zonder succes. "Toch ben ik blij met deze zesde plaats. Wat de tijdrit van vrijdag betreft heb ik nog geen idee hoe het zal verlopen. Ik moet de verkenning nog doen en bekijken hoe steil de klim is. Als dat meevalt en als ik me goed voel, dan ga ik mijn best doen om een goede tijdrit te rijden."