Contador: "Op schema voor de Giro"

PHOTO_NEWS
Alberto Contador werd afgelopen weekend tweede in het algemeen klassement van de Ronde van Andalusië, na zijn grote rivaal Chris Froome. Toch is de Spanjaard zeer tevreden. "Ik ben heel blij, want dit had ik echt niet verwacht. Conditioneel zit ik precies op schema."

El Pistolero zal in de aanloop naar de Ronde van Italië, die op 9 mei van start gaat, de Tirreno-Adriatico en de Volta a Catalunya nog rijden. "Parijs-Nice had me misschien beter gelegen, maar we hebben een plan gemaakt om te beginnen met de Tirreno en dus gaan we dat ook doen. De Tirreno heeft wat minder zware bergen en in de Volta a Catalunya zit geen tijdrit, maar deze koersen zullen mij de snelheid geven die ik niet alleen van de training kan krijgen", zegt Contador aan Biciciclismo.

Geen Triple
Vanwege de vele rustperiodes zou een deelname aan de Ronde van Spanje zelfs een optie zijn. Hiermee zou hij een unieke gooi kunnen doen naar winst in zowel de Giro, de Tour als de Vuelta. Dat ziet de Spanjaard echter niet zitten. "Neen, neen, neen. Het is een beslissing waar ik heel vaak over heb nagedacht. Het is inderdaad de enige kans om de triple te winnen in mijn carrière. De mensen moeten zich realiseren dat de dubbel Giro-Tour al lastig genoeg wordt, al geloof ik er wel in. We hebben ons seizoen rond de Giro en de Tour de France gepland."

"Beslis voor Giro over toekomst"
Contadors contract loopt aan het eind van dit seizoen af bij Tinkoff-Saxo, maar hij is ervan overtuigd dat er snel een beslissing zal vallen. "Wat ik ook beslis, het team moet compleet gereorganiseerd worden. Ik kan in augustus niet ineens zeggen dat ik naar een ander team vertrek. Ik moet voor de Giro dus al een beslissing nemen."

PHOTO_NEWS