Campenaerts: "Ontgoocheling overheerst, maar heb bewezen dat roze droom realistisch was"

BELGA
Zijn roze droom werd bijna werkelijkheid, maar uiteindelijk moest Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) in Jeruzalem vrede nemen met de derde plaats in de openingstijdrit van de Giro, op twee seconden van winnaar Tom Dumoulin. "Ik heb bewezen dat mijn roze droom realistisch was", aldus Campenaerts, die ook op Rohan Dennis nog enkele honderdsten moest toegeven.

"Natuurlijk overheerst de ontgoocheling na dergelijk nipt verlies en zeker wanneer de roze trui op het spel staat", zegt Campenaerts. "Dat ik uiteindelijk derde word, maakt het iets minder zuur. Het feit dat ik zo dicht bij de overwinning ben gekomen, bewijst dat mijn roze droom realistisch was, al wist ik op voorhand dat het niet evident zou zijn. Ik heb vandaag laten zien dat ik tot de tijdritspecialisten behoor."

Details

Of Campenaerts ergens enkele seconden verloren heeft? "In een tijdrit als vandaag hangt alles af van details. In het laatste dalende stuk voelde ik dat ik niet meer mijn maximale snelheid kon behalen. Zoiets denkt elke tijdrijder echter wel na elke tijdrit. Maar twee seconden verschil hangt niet af van een detail, het verschil in honderdsten met Dennis daarentegen wel."

Ondanks de ontgoocheling beseft Campenaerts dat hij een sterke prestatie heeft geleverd. "De komende uren zal mijn ontgoocheling wel wegebben. Ik mag fier zijn op alle inspanningen die ik de voorbije maanden heb geleverd om toe te leven naar vandaag. En dat heeft geresulteerd in deze mooie derde plaats. De ploeg heeft mij het vertrouwen geschonken en ik heb de perfecte voorbereiding gehad. Ik ben de ploeg dan ook heel dankbaar. De Giro is nog lang. De tijdrit in de zestiende etappe moet me liggen, maar uiteraard had ik veel liever vandaag gewonnen."

Speel mee met de Gouden Giro en win

Word ploegleider van je eigen team in de Ronde van Italië met de Gouden Giro. Kies 15 renners, sprokkel zoveel mogelijk ritoverwinningen en maak elke rit kans op een Jaguar racefiets of mountainbike, laptops, friteuses ... of onze hoofdprijs van € 10.000 in het eindklassement. Meer info HIER!
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc van neerveldt

  Dikke proficiat Victor

 • Pedro Gonzalez

  Joris. Het farmaleger uit holland (sic). Je zou beter niet naar het wielrennen kijken. Of ben je een van dezen die denkt dat iedereen slikt behalve de Belgenlanders?

 • Pieter De Ruyter

  Dikke proficiat,zeer mooie prestatie.

 • Joris Drakenman

  Simpele. Dacht je nu echt dat je het tegen het farmaleger uit holland kon halen? Serieus blijven he!