Bij Trek maken ze zich geen grote zorgen om zieke Cancellara: "Hij start"

ANP
Een roze trui: dat ontbreekt nog op het palmares van Fabian Cancellara. De kans dat de Zwitser die leemte morgen opvult in de openingstijdrit van de Giro, is kleiner geworden. De 35-jarige kopman van Trek-Segafredo is namelijk ziek - getroffen door buikgriep en koorts na een training gisteren. "Enorm jammer, maar hij komt wel aan de start", verzekert ploegleider Dirk Demol.

Cancellara trainde gisterochtend en kreeg na afloop last van buikgriep. "Het is op de middag begonnen", zei ploegleider Demol toe vlak na de ploegleidersvergadering vanmorgen in Apeldoorn. "Fabian is in bed gekropen en heeft de ganse dag last gehad van koorts."

'Spartacus' was de topfavoriet voor de openingstijdrit van 9,8 kilometer door Apeldoorn op morgen, de laatste kans wellicht voor de afscheidnemende kopman van Trek-Segafredo om de roze trui te grijpen. "Twee dagen voor de start van een ronde zo'n griepje hebben is natuurlijk niet ideaal", beseft Demol. "Maar hij kan morgen wel weer beter zijn. Daarnet had hij al geen koorts meer - vandaag doet hij het nog rustig aan. Hij komt aan de start. We zien wel hoe dat loopt."