Arredondo: "Heb hier hard voor gewerkt"

Julian Arredondo
EPA Julian Arredondo
In deze Ronde van Italië heersen de Colombianen. Na Rigoberto Uran en Nairo Quintana treedt ook Julian Arredondo steeds meer op het voorplan. De 25-jarige klimgeit van Trek zag zijn aanvalslust vandaag met een ritzege beloond.

"Hier heb ik heel hard voor gewerkt en het gaat beter dan ik durfde dromen", reageerde Arredondo. "Ik ben al vaak in de aanval gegaan in deze Giro, maar telkens zonder succes. Nu pak ik hier niet alleen de dagzege, maar ik verstevig ook mijn leidersplaats in het bergklassement. Er zijn nog een aantal dagen te gaan tot zondag, maar ik ben nu al gelukkig dat ik deze blauwe trui zo stevig rond mijn schouders draag."

Arredondo prees ook zijn sportdirecteur. "Ik wilde al in de aanval gaan aan de voet van de klim, maar hij riep dat ik moest wachten, dat ik geduld moest hebben. Op vier kilometer van de finish schreeuwde hij dat ik moest aanvallen, dus ik heb deze zege voor een groot deel ook te danken aan zijn advies."

Quintana zag zijn roze trui niet in gevaar komen. "Waar nodig controleerde ik de wedstrijd. Ik dacht dat ik meer onder druk zou gezet worden, maar het viel goed mee. Ik ben blij dat al mijn fysieke problemen achter de rug zijn en ik denk dat ik vrijdag een goede tijdrit kan rijden."

Uran geeft zich nog niet gewonnen. "De Giro is nog niet voorbij", klinkt het strijdvaardig. "Ik ga vechten tot het eind. Morgen staat een belangrijke tijdrit op het programma. Een klimtijdrit is veeleisend, maar ik voel me nog goed en ik ben enorm gemotiveerd."