Aflevering 3 van ‘In het wiel van de Giro’, met focus op deklassering Viviani

In ons dagelijks wielermagazine ‘In het wiel van de Giro’ blikte VTM-journalist Merijn Casteleyn vanuit Italië terug op de tweede rit in lijn van deze Ronde van Italië. En er viel wel wat na te kaarten, vooral over de deklassering van Elia Viviani. De Italiaanse sprinter week volgens de jury te fel van zijn lijn af in de sprint en werd uit de rituitslag geschrapt. De ritwinst ging daardoor naar Fernando Gaviria.

Herbekijk hierboven de derde aflevering van ‘In het wiel van de Giro’!
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  De eesrte beweging, niks mis mee ook al is er even contact. Maar wat Viviani daar als sprinter - weliswaar instinctief uitsteekt - is erover. Boonen deed het ooit ook al eens en kon fluiten naar de zege, het verschilt niet veel van wat Viviani hier doet. De 2e beweging was overduidelijk bedoelt om Moschetti naar links te dwingen en raakte hem zwaar waardoor deze stevog corrigeren om niet te vallen. Elke sprinter heeft het ooit meegemaakt en het eindigde bijna altijd op declassering.

 • Jacques Deschryvere

  Terecht geoordeeld van de jury als dat maar een metertje is volgens sommigen!!!

 • Alain Spreutels

  Hier rijdt niemand koers, viviani kon niet zien wie achter hem kwam, wijkt even uit 1metertje.....en gaat dan mooi rechtdoor. Als dat afwijken is!????

 • Erwin Cauwenbergh

  Weer een aankomst die levensgevaarlijk was. Man man. Moeten en doden vallen voor men ingrijpt. 500m voor het einde in volle sprint een chiqane. Krapuleus.

 • Geert Schepens

  Juiste beslissing van de commissarissen! Viviani week serieus van zijn lijn af !!