Gilbert over zijn ambitie om Milaan-Sanremo te winnen: “Heel veel mannen spreken erover, maar als het dan zover is...”

Voor de derde aflevering van zijn reeks ‘Hoogvliegers’ volgde Geert De Vlieger wielrenner Philippe Gilbert. De 37-jarige Waal, die de overstap maakte van Deceuninck-Quick.Step naar Lotto-Soudal, steekt zijn ambitie om Milaan-Sanremo te winnen niet onder stoelen of banken. Als dat lukt, heeft Gilbert alle wielermonumenten op zijn palmares staan. “Dat ik uitspreek dat ik die koers echt wil winnen? Dat deed ik ook met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. En dat bleef niet enkel bij spreken...Heel veel mannen babbelen erover, maar als het dan zover is, gebeurt er niets. Dat is wel een groot verschil, vind ik. 

De derde aflevering van ‘Hoogvliegers’ is vrijdag vanaf 22u45 te zien op Play Sports 1, een betaalzender van Telenet.

Gilbert
Photo News Gilbert
Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  Gilbert weet dat Milaan San Remo winnen aartsmoeilijk is. Al ben je de allerbeste, met een bloedvorm en je hebt geen pech onderweg.... Milaan San Remo is gewoon een loterij. Ook Tom Boonen ondervond dat. Hij stelde dat zeer mooi, dat het de allermoeilijkste koers is om te winnen. Ook ene Eddy Merckx, Gimondi, Saronni, en zelfs Poulidor stelden dat eens in een interview.

 • branda van den berg

  Ik hoop het voor u,,,,echt wel

 • Luc VAN BEVEREN

  Zo zullen we geen Belg meer hebben. Klasse renner.

 • Ronny Dooms

  Dit zou inderdaad nog een mooie naam op deze prachtige klassieker van harte gegund aan deze grote sportman