Giant-Alpecin met twee Belgen aan start Omloop

Bert De Backer.
Tim De Waele Bert De Backer.
Met Zico Waeytens en Bert De Backer zullen er twee Belgen deel uitmaken van het Duitse Giant-Alpecin-team voor de komende Omloop Het Nieuwsblad. Het team laat het tweede luik van het Belgische openingsweekend, Kuurne-Brussel-Kuurne, links liggen.

Vorig jaar werd Waeytens al eens vijftiende in de Omloop, hij zal deze Belgische openingsklassieker nu voor het eerst in de kleuren van Giant-Alpecin rijden. "Na een goede voorbereiding zowel qua training als competitie zijn we klaar voor de start van het Belgische wielerseizoen", stelt sportdirecteur Rudi Kemna. "Onze ploeg die zaterdag aan de start komt in Gent vormt een sterk geheel. We gaan uit van onze collectieve sterkte en vertrekken dus ook zonder uitgesproken kopman, maar met Roy Curvers als wegkapitein. Wij willen deel uitmaken van de beslissende uitvalspogingen en zo onnodig veel energie verspelen. Ik hoop alvast op een sterk resultaat".

De selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad:

Bert De Backer, Zico Waeytens, Nikias Arndt (Dui), Roy Curvers (Ned), Koen de Kort (Ned), Ramon Sinkeldam (Ned), Tom Stamsnijder (Ned), Albert Timmer (Ned)

Zico Waeytens.
Tim De Waele Zico Waeytens.