Gevaar loert om elke hoek in Lombardije: Schachmann botst op auto op parcours en breekt sleutelbeen, UCI overweegt klacht tegen RCS

Schachmann kwam er op het eerste gezicht gelukkig zonder grote blessures vanaf.
VTM Nieuws Schachmann kwam er op het eerste gezicht gelukkig zonder grote blessures vanaf.
Wat was dat vandaag toch in de Ronde van Lombardije? Na de zware val van Remco Evenepoel botste Maximilian Schachmann in de afzink van de San Fermo della Battaglia op een auto die op het parcours reed. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe kon toch nog naar de finish rijden en werd zevende. Onderzoek na de wedstrijd wees uit dat Schachmann zijn sleutelbeen gebroken heeft. De Internationale Wielerunie UCI start een onderzoek.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na de koers is Schachmann naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Dat vertelde BORA-teamdokter Jan Petersohn. “Net na de aankomst hebben we Maximilian kort onderzocht en hebben we besloten dat hij verder onderzoek moest ondergaan. Er zijn platen genomen, we wachten nu de resultaten af.”

Dat resultaat is hard: de Duitse kampioen heeft z’n sleutelbeen gebroken. Dat meldt BORA-hansgrohe op Twitter.

UCI start onderzoek

De Internationale Wielerunie UCI is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval. “Koersen op de WorldTour-kalender zijn van het hoogste niveau. Het parcours moet te allen tijde afgesloten zijn. De UCI overweegt een klacht neer te leggen tegen organisator RCS bij de tuchtcommissie. De UCI wenst een snel herstel aan Maximilian Schachmann en Remco Evenepoel.”

Lees ook:

Emotionele ploegleider Bramati: “Remco kon praten, maar heeft pijn aan rechterkant”

Evenepoel in het ziekenhuis na akelige val, Jakob Fuglsang wint de Ronde van Lombardije

Peloton houdt hart vast en leeft mee met Evenepoel op Twitter: “Hopen dat hij oké is”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.