Gert Dockx succesvol geopereerd, 6 tot 8 weken revalidatie

PHOTO_NEWS
Onze landgenoot Gert Dockx is met succes geopereerd aan zijn sleutelbeenbreuk die hij zondag in de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné (Fra/WorldTour) had opgelopen. Dat maakte zijn team Lotto-Soudal donderdag bekend. Er wacht hem nu een revalidatie van zo'n zes tot acht weken.

De 26-jarige Dockx kwam al in de aanvangsfase ten val en moest meteen opgeven. Hij brak bij zijn val niet alleen zijn sleutelbeen, maar liep ook een radiuskopfractuur in de elleboog op. "Dit is uiteraard heel jammer", aldus Dockx. "Ik reed in de Ronde van Picardië en de Ronde van België rond met een goed gevoel. In het voorjaar was ik ten val gekomen in de E3 Harelbeke en kon ik anderhalve week niet fietsen. Het duurde drie weken vooraleer ik weer kracht in de benen had. Ik keek uit naar de Dauphiné en het BK. De Dauphiné was echter meteen over voor mij. Na anderhalve kilometer ging een renner naast mij op de trappers staan, maar zijn ketting schoot los, hij viel en sleurde mijn fiets mee. Ik tuimelde over mijn stuur. Na een halve minuut op het asfalt wist ik hoe laat het was, ik voelde de pijn aan mijn sleutelbeen en elleboog", verduidelijkte de renner.

Derde jaar op rij breuk
"Op dit moment heb ik nog steeds veel pijn, meer dan bij mijn sleutelbeenbreuk vorig jaar. Mijn elleboog zit in een open gips omdat die af en toe wat zal moeten bewegen. Maar dat is niet eenvoudig door die sleutelbeenbreuk. Ik zal dag per dag moeten bekijken hoe het evolueert. Ik moet wachten tot ik mijn elleboog weer kan strekken om opnieuw te fietsen. Dit is het derde jaar op rij dat ik iets breek. Mentaal is dit zwaar, maar ik heb in het verleden ook steeds kunnen terugknokken. Hopelijk kan ik in het najaar nog iets van mijn seizoen maken."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS