Geneutraliseerde rit voorbij, aangeslagen ploegmakkers Lambrecht haken aan finish in mekaar

Photo News
De geneutraliseerde rit in de Ronde van Polen is voorbij. De geëmotioneerde Lotto-Soudal-ploegmakkers van Bjorg Lambrecht haakten aan de finish in mekaar. 

In Jaworzno ging iets na het middaguur de vierde etappe in de Ronde van Polen van start. De rit werd geneutraliseerd naar aanleiding van het overlijden van Bjorg Lambrecht en bevatte slechts 133 km richting Kocierz. Ook Lotto-Soudal kwam aan de start om haar overleden ploegmaat te herdenken.

De zes teamgenoten van Lambrecht namen vooraan plaats, vlak voor de start die met een minuut stilte werd ingeleid. Op het podium stond ook een foto van Lambrecht om hem te gedenken, de podiummissen waren in het zwart gekleed.

Photo News

Sander Armée, Carl Fredrik Hagen, Tomasz Marczynski, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays en Enzo Wouters hielden elkaars schouders vast vlak voor de start en reden ook voorop in de eerste kilometers, enkele meters voor het peloton uit, in een rit die werk ingekort van 173 naar 133 km.

Alle renners droegen een zwarte rouwband, ook aan de wagens van de teams wapperde een rouwlintje. Na 48 km, omdat Lambrecht ten val kwam op km 48 in de rit van maandag, stopte het peloton en hielden ze even halt om Lambrecht te herdenken. Enkele kilometers later werd Lotto-Soudal vooraan afgewisseld door Dimension Data, elke zeven kilometer reed een team beurtelings op kop.

Uiteindelijk haakten de renners van Lotto-Soudal aan de finish in mekaar. Pakkend moment. Het is nog niet duidelijk of de Belgische wielerformatie in Polen blijft na deze geneutraliseerde rit. “Dat is een beslissing die we in overleg met de renners gaan nemen”, klinkt het bij de ploeg.

Beelden van vandaag in Ronde van Polen:

AREK GOLA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
AREK GOLA
AREK GOLA
AREK GOLA
AREK GOLA
AREK GOLA
AREK GOLA
AREK GOLA
AREK GOLA
AREK GOLA
EPA
Photo News
EPA29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan GHILAIN

  Zo jong en fragiel, in de kiem van het leven gesmoord ... waarom ? RIP Bjorg.

 • Philomena Vanderweyen

  Heel veel respect voor de ploegmaten van Bjorg om toch nog op de fiets te stappen na dit vreselijk drama.

 • Jos Ghysens

  Hier zijn geen woorden voor dit drama. Heel veel sterkte aan zijn ouders, vriendin, familie, en de ganse ploeg van Lotto-Soudal.

 • Johan Hendrickx

  Bijzonder sereen en 'mooi' gedaan door de Poolse organisatie op zo'n korte tijd.. hoed af..

 • Wim Cools

  Mooi eerbetoon. Klaas van organisatie en alle wielerploegen! RIP Bjorg!!