Gehavende Vandewalle vreest niet voor BK tijdrijden

PHOTO_NEWS
Drievoudig Belgisch kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle (Trek) moest gisteren opgeven in de Ster ZLM Toer. De renner van Trek had te veel last van zijn gebroken middenvinger, een blessure die hij opliep bij een valpartij in de tijdrit van de Giro. "Vervelend", zegt de 30-jarige West-Vlaming. "Ik had deze koers nodig als voorbereiding op het BK volgende week waar ik mijn titel wil verlengen."

Vandewalle kwam ten val in de veertiende etappe in de Giro, een tijdrit waar hij nog als twaalfde finishte. Na afloop bleek dat hij een breuk had opgelopen in zijn middenvinger. De renner van Trek keerde terug in competitie in de Ster ZLM Toer, maar moest donderdag afstappen wegens te veel last van zijn breuk. "Een tegenvaller", klinkt het. "De dokter had me afgeraden om al terug wedstrijden te rijden, maar zelf wilde ik het toch proberen en van start gaan. Maar helaas, de blessure doet nog te veel pijn, zeker als ik over slechte wegen rijd. Bovendien is het ook moeilijk om te remmen. Het is gevaarlijk koersen. Op training kan je goede wegen uitzoeken, de vinger intapen, maar in een wedstrijd is dat totaal anders."

Gaan voor vierde tricolore
Toch wil de hardrijder van start gaan op het BK tijdrijden volgende week in Mol. "Ik wil graag mijn titel verlengen", zegt hij. "Het is jammer dat ik nu de Ster ZLM Toer niet in de benen heb en het zal behelpen zijn met training, maar ik blijf wel ambitieus. Ik wil graag die vierde driekleur. Het is een mooi parcours met lange rechte stukken. Iets waar ik me wel op kan uitleven als tijdrijder. Ik kijk er nog altijd naar uit. Ik had een stevige conditionele basis en ik hoop dat het tegen vrijdag allemaal in orde komt."