Geen werelduurrecord voor Thomas Dekker

PHOTO_NEWS
Thomas Dekker is er in het Mexicaanse Aguascalientes niet in geslaagd het werelduurrecord aan te scherpen. De Nederlandse renner legde in een uur 52,221 kilometer af. Het werelduurrecord staat sinds 8 februari op naam van de Australiër Rohan Dennis (BMC). Die klokte in het Zwitserse Grenchen af na 52,491 km. De 30-jarige Dekker heeft momenteel geen ploeg. Vorig seizoen reed hij voor Garmin-Sharp.

"Het is jammer dat ik het record niet heb verbroken", reageerde Dekker na afloop. "Ik wist van tevoren dat Dennis een heel goede prestatie had geleverd en dat het heel moeilijk zou worden. Helaas was mijn poging niet goed genoeg, maar ik kon niets meer doen dan dit. Je eist altijd het beste van jezelf en dit was het beste dat ik kon doen."

Nooit grote marge
Dekker ging snel van start en lag lang voor op het schema van de Australiër. De marge was echter nooit heel groot, waardoor het vrijwel het hele uur spannend bleef of hij het record zou verbreken. In het tweede halfuur zakte zijn tempo iets, waardoor langzaam maar zeker duidelijk werd dat een verbetering zeer lastig zou worden. Uiteindelijk kwam de Nederlander ruim één ronde tekort.

"Ik was er erg dichtbij, maar het gat is nog steeds een seconde of zeventien", verrekende Dekker het verschil met Dennis in seconden. Ondanks de teleurstelling kon Dekker dan ook wel enigszins leven met het mislopen van het record. "Voor mezelf heb ik het goed gedaan. Het was erger geweest als ik er maar een paar seconden vanaf was geweest."