Geen Tour voor Philipsen, maar jonge sprinter mag wel eigen kans gaan in de Vuelta

L

Uiteraard wordt het wachten op de lastminute verschuivingen op de herschikte wielerkalender en de definitieve worp van de UCI op 9 juni. Toch weet Jasper Philipsen (UAE Emirates) in grote lijnen waar hij in de resterende koersmaanden aan toe zal zijn. “Mijn programma mooi aflijnen is op dit moment moeilijk, te veel onzekerheden. Maar de bedoeling is om bij de hervatting van de competitie in augustus meteen klaar te zijn. Ook al rijd ik de Ronde van Frankrijk dit jaar in principe niet. Het wordt een zware Tour en dus focust de ploeg met Tadej ­Pogacar meer op het klassement. Alexander Kristoff neemt de sprints voor zijn rekening.”

Zelf wacht Philipsen een andere uitdaging, waarin hij de concurrentie met Kristoff ontloopt en zijn ­eigen kans mag gaan. “Normaal doe ik de Vuelta. En voorts klassiekers en belangrijke ééndagskoersen die niet overlappen met de Ronde van Spanje (20 oktober-8 november).” De Ronde van Vlaanderen (18/10) en Parijs-Roubaix (25/10) zijn daar alleszins al niet bij. Philipsen was dit jaar sterk aan het seizoen begonnen, met een aantal mooie ereplaatsen én de eindzege in het puntenklassement in de Tour Down Under. Kuurne-Brussel-Kuurne (1/3) was zijn laatste wedstrijd voor het uitbreken van de coronapandemie. 

Lees ook: 

Philipsen klaar voor tweede profjaar: “Ik wil wel doorbreken dit seizoen, maar dat is niet zo simpel”

Jasper Philipsen paste voor de Omloop, maar rijdt wel Kuurne-Brussel-Kuurne: “Past beter bij mij”

Philipsen won in het begin van het seizoen de puntentrui in de Tour Down Under.
Photo News Philipsen won in het begin van het seizoen de puntentrui in de Tour Down Under.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.