Geen Milaan-Sanremo voor Degenkolb: “De prijs die ik moet betalen als ik goed wil zijn in de rest van het seizoen”

John Degenkolb.
Photo News John Degenkolb.
Hij won er in 2015, maar dit jaar zal John Degenkolb (31) er niet bij zijn in Milaan-Sanremo. Tot zijn grote spijt. “Die koers was altijd een hoogtepunt in mijn jaar.”

Of het misschien een aanwijzing is van hoe de hiërarchie er straks zal uitzien bij Lotto-Soudal? Gilbert en Ewan helemaal bovenaan, Degenkolb daaronder? De Duitser lacht: “Ik denk niet dat het daarmee te maken heeft.” Degenkolb moet niet wijken voor zijn collega’s, zegt hij. “Deze beslissing heb ik mee genomen. Milaan-Sanremo is speciaal voor me, maar een goeie voorbereiding is ook belangrijk. Ik heb zelf aangegeven dat ik een paar rittenwedstrijden wil rijden in aanloop naar de Tour.”

En dus start ‘Dege’ in de Ronde van Polen en de Ronde van Wallonië. “Emotioneel gezien was ik er graag bij geweest in Sanremo, maar dit is de prijs die ik moet betalen als ik goed wil zijn in de rest van het seizoen.”

Degenkolb en Gilbert.
Photo News Degenkolb en Gilbert.

Tour en klassiekers

Zijn grote doelen in het najaar zijn de Tour en de klassiekers. Wat die laatste betreft, trekt hij zich op aan zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem vorig jaar. “Het bewijs dat ik er nog altijd sta”, zegt hij. “Die dag was belangrijk voor mijn vertrouwen. Het is mee op basis van die koers dat de ploeg besloten heeft om me aan te trekken.”

EPA

Ook op zijn programma: de EuroEyes Cyclassics in Hamburg op 3 oktober. Lotto-Soudal start dat weekend ook al in Luik-Bastenaken-Luik en in de Giro, maar lijkt van de wedstrijd toch een apart doel te willen maken. Een gunst voor Degenkolb als compensatie voor zijn niet-selectie voor Sanremo?

Welke zijn rol precies wordt in de Tour is wat onduidelijk. Ewan is de eerste sprinter, Degenkolb zegt bereid te zijn in dienst van de Australiër te werken. “Daarnaast hoop ik mijn kans te wagen in de zwaardere ritten, wanneer we sprinten met een kleinere groep. In Parijs-Nice klom ik goed. Dat doet me hopen.”

Lees ook:

Gilbert blikt vooruit naar druk wielernajaar: “Ik zal van begin tot eind supergoed moeten zijn”

Lotto-Soudal heeft Tourselectie rond: jonge Belg Cras is meest verrassende naam
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Nols

    Is aan zijn zwanenzang bezig.