Geen breuken voor Quintana na aanrijding op training, Colombiaan moet 2 weken rusten

Nairo Quintana.
AFP Nairo Quintana.
Nairo Quintana moet op doktersbevel twee weken rusten nadat hij donderdag werd aangereden tijdens een trainingsrit in zijn thuisland Colombia, zo bevestigde zijn ploeg Arkéa Samsic. De dertigjarige Colombiaan zou een polytrauma (meervoudige letsels) aan de rechterknie hebben opgelopen, maar dus geen breuken.

De kopman van Arkéa Samsic, die zich momenteel voorbereidt op de Ronde van Frankrijk, legde in zijn vaderland een trainingstocht af van Tunja naar Motavita. Quintana was het slachtoffer van een “verkeerd manoeuvre” van een chauffeur, zo stelde Mery Mozo, de burgemeester van Motavita. In die stad gebeurde de aanrijding. In de eerste berichten na het ongeval klonk het dat de opgelopen letsels niet al te zwaar waren.

Quintana komt dit weekend dus niet in actie in de virtuele Ronde van Frankrijk. De Colombiaan maakte begin dit seizoen indruk door onder meer de laatste etappe van Parijs-Nice te winnen, een van de laatste koersen voor de onderbreking omwille van de coronacrisis. Zijn voorbereiding op de Tour zou niet in het gedrang komen. 

Quintana komt er zonder kleerscheuren vanaf.
TuttoBiciWeb.it Quintana komt er zonder kleerscheuren vanaf.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.