Exclusief voor abonnees

Geen bloemenmeisjes meer: "Zonde", vindt onze man die zijn vrouw op het podium aan de haak sloeg

Een podium is - veel meer dan een vleeskeuring - ook een relatiebureau

Sven Spoormakers kust het bloemenmeisje dat later zijn vrouw wordt.
SSL Sven Spoormakers kust het bloemenmeisje dat later zijn vrouw wordt.
Geen zoenen meer voor de winnaar, zaterdag op het podium van de Omloop en binnenkort ook niet na Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. En dat is zonde, want een podium is - veel meer dan een vleeskeuring - ook een relatiebureau. En ik spreek uit ervaring.

Ik heb in mijn jonge jaren als coureur veel bloemenmeisjes gezoend - blondines en brunettes, oude vrijsters en jonge trienen, overdreven geparfumeerde plaatselijke missen en cafédochters met bier- en sigarettenwalm, lieve schoolmeisjes en schalkse koersdellen, grieten die natte zoenen gaven en trezebezen die van ver hun wang aanboden. Maar het bloemenmeisje op zondag 22 augustus 1993 bij de nieuwelingenkoers van Waanrode was er één waar een nochtans ervaren bloemenmeisjeskenner als ik meer van slag van raakte als van de demarrage waarmee ik, als Belgisch kampioen, het hele peloton in de laatste kilometer had verschalkt. Ze droeg een eenvoudig bruin topje en een rokje, met witte sneakers eronder. Haar lange bruine haar was in een simpele paardenstaart vastgezet, met één weerbarstige krul die rond haar gezicht danste. Ze had lange wimpers en haar bruine ogen sprankelden toen ik haar zag staan, met de lelijke plastieken bloemen in haar fijne handen. Maar vooral: ze rook zo lekker. Toen ze die zondag haar lippen op mijn wangen met puberdons drukte, wist ik het: zij is de vrouw van leven. 
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dick van Aggelen

  Het slaat helemaal door, wachten is op een verbod van hoezenpoesen.

 • Gerd Bonte

  #metoo....wat een heisa, ook de vrouwen vinden deze verandering belachelijk. Alle zin voor realiteit is weg.

 • Tom Derue

  Het word hier meer en meer puriteins.

 • Marc Baert

  We keren terug naar de middeleeuwen Er word nog steeds voor ernstige Problemen zoals kindermisbruik binnen kerk , gezin enz te weinig gedaan. Ook tegen machtsmisbruik op werk. Met deze maatregelen maken we tradities Kapot en zal menig bloemenmeisje Daar zelf spijt van hebben alles word stilaan weer grijs en grouw. Geen balans meer .

 • Peter Nols

  De echte reden is dat er nu op het podium nog meer plaats voor politici overblijft, kijk straks maar hoe ze het TV-scherm weer gaan vervuilen.