Geen Amstel voor Van der Poel in 2020, wel Parijs-Roubaix

BELGA
Mathieu van der Poel kent zijn voorjaarsprogramma al voor volgend jaar. De Nederlander zal dan niet deelnemen aan de Amstel Gold Race, ook niet als hij zondag wint. Hij rijdt dan wel Parijs-Roubaix, waar hij dit jaar ­afwezig bleef. Voor de rest blijft zijn klassiek voorjaar ongewijzigd.

Van der Poel zet volgend jaar alles op het mountainbiken. Hij wil in juni ­wereldkampioen worden in het Duitse Albstadt en bij de Spelen van Tokio mikt hij op olympisch mountainbikegoud.

Gisteren blikte de Nederlander vooruit op de Amstel van zondag. “Ik behoor tot de favorieten, maar ben geen topfavoriet.” Zijn sterk voorjaar maakt hem alvast erg ­gegeerd bij grote ploegen. “Er zijn er al een paar die contact opgenomen hebben, ja. Grote teams, al zal ik geen namen noemen.” Zoals Deceuninck? “Patrick (Lefevere, red.) kent onze pa ook wat. Het is dus logisch dat er contact geweest is. Maar ik heb ­iedereen laten weten dat ze voorlopig moeten wachten. Ik lig nog tot 2023 onder contract bij Corendon-Circus.”

Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Dekker

  Dankzij het veldrijden behoort hij samen met Wout al tot de grootverdieners in het peloton. Hij hoeft dus helemaal niet naar een 'big money ploeg' als Sky, Astana of Quickstep.

 • Ineke Visser

  Op naar een olympisch goud hopelijk.

 • pieter spannemaker

  Koersen als een junior , alles en iedereen verrot rijden en dan finale rijden. Nu nog de oortjes verbannen en we gaan mooie koersen zien en niet van de geregisseerde optochten.

 • Henri Hendrickx

  Dus, rijden voor de 2e plaats, zoveel is duidelijk.

 • herman de genst

  Ik denk dat het misschien best is dat VDP blijft waar hij is , hier mag hij zijn programma grotendeels zelf uitstippelen , iets dat bij andere ploegen veel minder zal zijn , vooral dan bij Lefevre . en met zijn aanvallende en agressieve manier van koersen zou dit in zijn geval nadelig kunnen werken .