G-sporter Bosmans liep na zware val in Zesdaagse van Gent complexe beenbreuk op en ging al onder het mes, spoedig herstel voor Schelfhout

De tweede avond van de Zesdaagse werd opgeschrikt door een val van enkele G-sporters.
Wannes Nimmegeers De tweede avond van de Zesdaagse werd opgeschrikt door een val van enkele G-sporters.
Diederick Schelfhout en Kris Bosmans kennen het medische verdict na hun valpartij in de Zesdaagse van Gent. Bosmans liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en ging deze ochtend al onder het mes. Schelfhout kampt met een breuk in de zijkant van een ruggenwervel. 

Na de zware valpartijen van Mark Cavendish en Gerben Thijssen dinsdagavond op de Zesdaagse van Gent gingen gisteravond G-sporters Diederik Schelfhout en Kris Bosmans hard tegen de grond. De twee paralympische renners werden overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Gent, waar breuken bij beide renners werden vastgesteld. Vooral Bosmans is er erg aan toe.

De dubbele wereldkampioen liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en werd deze ochtend geopereerd. Er staat hem een lange revalidatie te wachten. Diederick Schelfhout liep een breuk op in de zijkant van een rugwervel en kreeg enkele hechtingen, maar de dokters voorspellen voor hem een spoedig herstel.

De twee kwamen gisteravond met elkaar in aanraking tijdens de 1000 meter teamsprint en werden door hun hoge snelheid over de afsluiting in de tribune en het publiek gekatapulteerd. Een toeschouwer raakte licht gewond bij de valpartij. 

Eerder op de avond was er ook een valpartij van de Nederlandse damestandem met Larissa Klaassen (visuele beperking) en Imke Brommer (pilote). De dames gingen onderuit in de 500m tijdrit en werden overbracht naar het AZ Jan Palfijn. Beiden houden er een lichte hersenschudding, enkele kneuzingen en schaafwonden aan over.

Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers
RV
RV RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.