Furieuze Van Hooydonck en mecanicien van neutrale wagen krijgen officiële waarschuwing na bizar incident

Van Hooydonck kreeg geen wiel van de mecanicien.
Baloise Belgium Tour Van Hooydonck kreeg geen wiel van de mecanicien.
Een opmerkelijk beeld op 20 kilometer van de eindmeet. Nathan Van Hooydonck, in de Baloise Belgium Tour aan de slag met de nationale selectie, reed lek in de kopgroep en riep om een nieuw achterwiel. Hij kreeg het echter aan de stok met de mecanicien van de neutrale wagen en die weigerde hem een wiel te geven. Beide ruziemakers kregen van de UCI een officiële waarschuwing.

"Van Hooydonck zou voorbij gereden zijn door de neutrale wagen toen hij achteraan lek reed. Hij had dan al zijn hand opgestoken en zo gevraagd hebben om assistentie. Daarop maakte hij zich boos en kreeg hij plots geen wiel meer omdat hij de mensen van de neutrale wagen verbaal had aangevallen", verduidelijkte bondscoach Rik Verbrugghe. 

Op de televisiebeelden is ook te zien dat de renner zijn wiel tegen de bumper van de wagen gooit. In het communiqué dat de wedstrijdjury na de wedstrijd verspreidde wordt melding gemaakt van een officiële waarschuwing voor Van Hooydonck en voor mecanicien Ivan van de Steene. Dit wegens "incorrect gedrag dat schadelijke is voor het imago van de wielersport". Allebei komen ze er dus vanaf met een tikje op de vingers.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gerard wauters

  Als je de koers een heel klein beetje volgt, en niet enkel kijkt naar de eerste plaats. Dan weet je dat dit zeker geen tweede rangs renner is. Maar een keper maakt ook bijna geen goals, dus zijn dat ook tweede rangs voetballers zeker.

 • Lucas Vissers

  Denkt dat hij Merckx heet ! Tweederangs of derderangscoureurke, respect heeft hij blijkbaar geen boodschap aan !

 • Gilberta Van Tulden

  Beetje respect van tweederangs coureurke zou ook niet misstaan !

 • michiels harry

  Beiden hadden dit beter na de aankomst uit gepraat. Uit het zicht van cameras , en met wat minder adrenaline in het bloed.

 • gerard wauters

  Geen wiel willen geven is een renner beletten zijn werk te doen. Als je de flaters van de mannen van Shimano neutrale wagens optelt kom je al aan een aardig aantal.