Froome zit weer op de fiets: “Goed om terug te zijn”

Chris Froome is weer wielrenner. De 34-jarige Brit plaatste een foto van zichzelf in trainingsoutfit op Twitter. “Goed om weer op de weg te kunnen”, schreef de renner van Ineos, die aan zijn terugkeer timmert na een zware val in het Criterium du Dauphiné.

De 34-jarige Brit ging in juni op hoge snelheid onderuit toen hij het parcours van de tijdrit verkende. Hij liep breuken op in een dijbeen, heup, elleboog, ribben en nekwervel. Froome onderging een urenlange operatie en lag weken in het ziekenhuis. De artsen vertelden de renner dat hij zes maanden nodig zou hebben om te herstellen.

Vorige week zei Froome echter dat hij dit jaar mogelijk toch nog gaat koersen. “Het zou fantastisch zijn als ik na het seizoen nog een paar kleine wedstrijden kan rijden. Dan kan ik me weer een beetje mengen tussen de profs.”

Froome in het ziekenhuis.
Twitter Team INEOS Froome in het ziekenhuis.

Bloemen voor Turgis in Frankrijk

Anthony Turgis heeft Parijs-Chauny (Fra/1.1) op zijn naam geschreven. De Fransman van Total Direct Energie haalde het na 203,7 km in Chauny na een vlucht in een sprint met drie voor de Amerikaan Robin Carpenter (Rally UHC Cycling) en Nans Peters (AG2R). Onze landgenoot Aaron Verwilst finishte op tien seconden als vijfde en eerste Belg. Tim Merlier verloor de sprint van het peloton om de zesde plaats van Arnaud Démare en finishte als zevende. Franklin Six eindigde als tiende.

Axel Domont (AG2R), Tony Hurel (St Michel-Auber 93), Tom Paquot (Wallonie-Bruxelles), Matteo Dal-Cin (Rally-UHC), Bas van Belle (Leopard) en Andreas Andersson (Differdange-GeBa) tekenden voor de vroege vlucht van de dag in Frankrijk. Maximaal gunde het peloton hen 3:30, het was vooral Total Direct Energie dat het werk opknapte in de achtervolging.

Op 75 km van het eind kregen we een hergroepering, het was Nans Peter die daarna in de aanval ging. Hij kreeg Robin Carpenter en Aaron Verwilst met zich mee, in tweede instantie maakten ook Philipp Walsleben, Anthony Turgis en eerdere vroege vluchter Domont de oversteek. De zes werkten goed samen, hun bonus liep op naar 1:45. Domont moest als eerste vooraan de rol lossen, in het peloton was nog weinig organisatie, de winnaar zat vooraan.

Turgis viel aan onder de vod van de laatste kilometer, maar zag Peters en Carpenter nog terugkeren. In de sprint won hij alsnog het pleit. Het is voor de 25-jarige Fransman zijn tweede zege van het seizoen, na de GP La Marseillaise. Hij volgt op de erelijst Ramon Sinkeldam op. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • PLANCKAERT Johan

    Zn rijk is overgenomen dr de volgende generatie. Ik verwacht geen hoge toppen meer van die man. Zal altijd controversieel blijven, de twijfels blijbven enorm groot