Froome start morgen in Ruta del Sol: "Hopelijk wordt alles snel opgelost. Ik kan niet wachten om het seizoen te starten"

twitter/instagram froome
In Zuid-Spanje start woensdag de 64ste editie van de Ruta del Sol (2.BC). De rittenkoers gaat op zoek naar een opvolger voor Alejandro Valverde die er vorig jaar en ook vier andere jaren won. Dit jaar is hij niet van de partij. Wel daagt Chris Froome op, winnaar in 2015, en voor het eerst in een koers sinds de bekendmaking van zijn positieve dopingplas.

De eerste en derde etappe in Andalusië zijn voer voor sprinters. De topnamen zijn niet van de partij, wel is het afwachten wat Moreno Hofland, Sacha Modolo en de Roemeen Eduard Michael Grosu kunnen doen in de sprint. En wie weet kan onze landgenoot Tom Van Asbroeck verrassen.

Het wordt in de Ruta del Sol vooral uitkijken naar de strijd om het klassement. Donderdag ligt er een aankomst boven op de Alto de las Allanadas in Jaén en ook zaterdag volgt er veel klimwerk. Afsluiten doen we zondag af met een individuele tijdrit van 14,2 kilometer in Barbate. Van Belgische zijde mag verwacht worden dat Tim Wellens zich zal willen tonen. Hij heeft dit seizoen al één overwinning op zijn actief, met de Challenge Mallorca. Ook in Andalusië is hij niet kansloos, hetzij voor een ritzege, wie weet voor een goed eindklassement.

AP

Al zullen alle ogen ongetwijfeld gericht zijn op Chris Froome. Er is nog geen uitspraak over zijn positieve salbutamolplas. En zo mag Froome gewoon koersen. Zijn ploeg zette hem, ondanks veel kritiek, niet op non-actief. Met veel trainingskilometers in de benen, zo bewees zijn Strava-account, is hij er op gebrand om zich te weren. "Ik kan niet wachten om van start te gaan dit seizoen", liet hij optekenen op Twitter vanochtend. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun en het geduld in deze moeilijke periode. Ik doe mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat alles zo snel mogelijk wordt opgelost."

Of hij met open armen wordt ontvangen is zeer de vraag. Hij zal alleszins goed voor de dag willen komen en een tweede eindzege willen grijpen. Dan moet hij wel afrekenen met zijn vroegere ploegmaat Mikel Landa en het Astana-blok Jakob Fuglsang en Luis Leon Sanchez. Naast Tim Wellens, mag ook verwacht worden dat Ben Hermans zich zal willen tonen op Spaanse bodem. 

Froome eerder dit jaar op training in Zuid-Afrika.
Instagram Froome eerder dit jaar op training in Zuid-Afrika.42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans ornelis

  de man is arrogant en voelt zich ongenaakbaar omdat hij zeker is dat alles achter de scherm met veelgeld zal opgelost worden nochthans is heel simpel wie posetief is moet op de bladeren gaan zitten wie het ook is

 • Gustaaf Senrame

  Men moet astmalijder zijn om sport te doen. Blijkbaar ben je dan topsporter.( Sorry voor de echte astmalijders.)

 • Alain Nagels

  Echt schandalig dat hij mag starten !!!!!!!

 • Peter Nols

  Maar de mensen mogen deze bedrieger niet uitjouwen tijden de Tour, wel wie dit niet doet of afkeurt heeft het niet goed voor met de koers.

 • Jelle Pot

  Moet gestraft zijn als iedereen, al zijn zegens afpakken van dat jaar, zoals let Lance in geweest, vind ik persoonlijk toch

Video