Froome: "Misschien slapen we allemaal wel in camper"

MTV Cribs with me....

Posted by Richie Porte on Monday, May 18, 2015

Richie Porte deed het in de Giro (zie hierboven), manager Dave Brailsford vindt het een goed idee voor de Tour en nu ziet ook Chris Froome het helemaal zitten om tijdens de komende Ronde van Frankrijk in een camper te slapen. "Er zijn veel voordelen aan verbonden", zei de etappewinnaar van de koninginnerit in de Dauphiné vandaag na aankomst. "Je kunt beter recupereren, je maakt de dingen comfortabeler en meer efficiënt voor jezelf. Soms komen we in hotels met bedenkelijk sanitair of zonder airco. Het is voor elke atleet beter dat hij drie weken in hetzelfde bed kan slapen, liever dan elke nacht een ander hotelbed te moeten nemen."

Of Froome zich dan niet een beetje eenzaam gaat voelen 's nachts, wanneer hij ver weg van zijn ploegmaats in een camper op een parking van een hotel moet slapen? "Waarom zou ik? Misschien deel ik mijn camper wel met een ploegmaat. Of misschien slapen we allemaal wel in campers."

Meer dan 4.000 euro boete

Chris Froome liet vandaag meer dan vierduizend euro liggen. De winnaar van de zevende etappe in de Dauphiné stuurde zijn kat naar de persconferentie. De wedstrijdjury gaf Froome daarvoor een boete van 200 Zwitserse frank (191 euro) en besliste om de premie voor de ritzege niet toe te kennen. Die bedraagt 4.000 euro.

TDW
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS