Fränk Schleck gaat volgende week ritten Tour de France verkennen

GETTY
Eén van de meest opvallende renners tijdens de regionale wedstrijd in Verrebroek was de Luxemburger Fränk Schleck. Hij was zelfs betrokken in een van de eerste aanvallen van de dag, maar werd snel ingerekend door het peloton. Schleck reed een attente wedstrijd en finishte als 73e in de buik van het peloton

"Ik heb er een goede training opzitten, dit aan een hoog gemiddelde. Deze koers werd aan een snel tempo gereden en ik heb veel gewerkt", verduidelijkte Fränk Schleck. "Volgende week trek ik naar Frankrijk. Samen met ploeggenoten Bob Jungels, Laurent Didier en mijn broer Andy, ga ik enkele ritten van de Tour de France verkennen. We trekken onder andere naar de Vogezen, de Pyreneeën en de Alpen. En ook de vijfde etappe, de kasseirit, wil ik eens van nabij gaan bekijken."

"Je kan daar de Tour de France niet winnen, maar hem wel verliezen. De conditie is goed. Ik wou zeker nog wat extra wedstrijdkilometers malen, want de laatste koersen die ik reed waren de Waalse klassiekers en dat is al een tijdje geleden. Ik maak me stilaan klaar voor de Tour. Na de verkenning volgende week start ik voor eigen volk in de Ronde van Luxemburg."

BELGA
PHOTO_NEWS