Fietsverslaafd? Bauke Mollema daags na Giro alweer de fiets op

Bauke Mollema.
RV Bauke Mollema.
Topsporters zijn een ras apart. Dat zette Bauke Mollema vandaag nog eens in de verf: de Nederlander is na een grote ronde van 21 koersdagen de fiets nog steeds niet beu, want vandaag maakte hij een fietstochtje met zijn dochter: “Etappe 22", grapte de renner van Trek-Segafredo zelf op Instagram.
Bauke Mollema.
RV Bauke Mollema.

Gisteren beëindigde Mollema een van zijn meest succesvolle grote rondes ooit. De Nederlander werd vijfde in de Ronde van Italië, zijn op één na beste resultaat in een grote ronde. Enkel in de Vuelta van 2011 deed de renner van Trek-Segrafedo beter. Tijd om even de fiets aan de kant te zetten, denk je dan. Deels deed hij dat wel: zijn koersfiets ruilde de Nederlander in voor een stadsfiets. Samen met zijn dochter genoot Mollema van het mooie weer en maakte hij een fietstochtje. We vermoeden dat het wiel houden van zijn dochter een makkelijkere opdracht was, dan dat van pakweg Richard Carapaz en Vincenzo Nibali, al kan de vermoeidheid na drie weken Giro natuurlijk hoog oplopen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tim De Duwer

    Ben benieuwd indien mijn nuchtere provincie genoot in België was geboren hij ook zo'n hardwerkende topper in het ronde werk was geworden?