Feestvarken Leukemans: "Nog geen nieuw contract, maar maak mij geen zorgen"

PHOTO_NEWS
Bjorn Leukemans boekte vandaag in Leuven zijn tweede zege van het seizoen. De 38-jarige kopman van Wanty-Groupe Gobert liet in de GP Jef Scherens-Rondom Leuven zijn metgezellen in de steek en trok er tijdens de beklimming van de Wijnpers alleen vanonder en rondde zijn solo netjes af.

"Dit was toch best wel een pittige koers", reageerde Leukemans. "Vanaf de start ging de gashendel helemaal open. De vier beklimmingen in het parkoers beginnen op den duur wel door te wegen. Wij hadden ons met een omvangrijke kopgroep afgescheurd van het peloton. Omdat er enkelen de kat uit de boom keken, wou ik er nog eens een snok aan geven. We kwamen uiteindelijk met vier man voorop en in de slotronde ging ik vol door op de Wijnpers. Meteen sloeg ik een kloof en wist ik dat ik maar een ding te doen had. Alles geven tot aan de eindmeet en dat met wind op kop. Ik hield stand en pakte zo mijn tweede zege van het seizoen."

En volgend jaar?
Bij Wanty-Groupe Gobert is men druk bezig om een beter budget bijeen te krijgen naar volgend seizoen toe. "Ik heb nog geen concrete contractbesprekingen gehad. De ploegleiding is bezig sponsors te ronselen voor volgend seizoen. Er zitten al acht jongens onder contract voor 2016. Ikzelf weet nog van niets, maar ga er wel van uit dat ik ook volgend seizoen nog voor Wanty-Groupe Gobert rijd. Eigenlijk maak ik mij geen zorgen."

'Zijn' Druivenkoers
Woensdag start Bjorn Leukemans in de Druivenkoers "En dat is een wedstrijd die me wel ligt. Ik won er in 2010, 2011, 2012 en 2013. Ik wil de lijn van de conditie die ik nu heb zeker doortrekken in de Druivenkoers. In Overijse wil ik nog wel eens op het hoogste schavotje staan."