Familie Igor Decraene gaat uit van een ongeluk: "Hij had nog zo veel plannen"

AP
De familie en vrienden van wielerkampioen Igor Decraene (18) kunnen niet geloven dat hij zelf een einde zou gemaakt hebben aan zijn leven op de treinsporen. Zij gaan uit van een ongeluk. Omdat de renner nog zo veel plannen had. "Igor wilde opnieuw wereldkampioen worden."

Igor Decraene zat nog vol toekomstplannen. Zo tekende hij amper twee weken geleden nog een contract met Omega Pharma-Quick Step, dat regelde dat zij hem de komende jaren zouden bijstaan op het vlak van materiaal en stages. De wereldkampioen tijdrijden van de juniores was ook ingeschreven voor een hogere schoolopleiding.

Vrijdagavond ging Igor Decraene in Sint-Baafs-Vijve, bij Wielsbeke, naar een verjaardagsfeest van enkele schoolvriendinnen. Volgens de aanwezigen amuseerde hij zich rot.

Toch kan een wanhoopsdaad niet uitgesloten worden. Igor Decraene stond midden op de sporen, die hij pas kon bereiken door het passeren van een verhoogde berm. Daar in de buurt was er ook nergens een overweg. Zijn familie vreest dat hij verdwaalde, omdat hij iets te veel had gedronken.

Het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent ontkent dat het de ouders van Decraene gezegd heeft dat het niet om een geval van zelfdoding gaat. Het parket sluit nog altijd niets uit en het onderzoek loopt nog, klinkt het.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels