Fabio Jakobsen keert woensdag met privévlucht terug naar Nederland

Fabio Jakobsen
Photo News Fabio Jakobsen
Goed nieuws voor Fabio Jakobsen (23). De renner van Deceuninck-Quick.Step, die een week geleden levensbedreigende verwondingen opliep, mag woensdag terugkeren naar Nederland. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een week geleden kwam Fabio Jakobsen akelig ten val in de eerste rit van de Ronde van Polen. De Nederlandse kampioen liep daarbij zware verwondingen op en werd twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. ‘Dader’ Groenewegen is op non-actief gezet door zijn ploeg en mag zich verwachten aan een rechtszaak. 

Gelukkig gaat het intussen de goede kant uit met Jakobsen. Hij kan bewegen en communiceren. “We verwachten dat hij weer renner wordt”, schat ploegdokter Yvan Vanmol in. Jakobsen mag nu ook het ziekenhuis in Polen inruilen voor een in Nederland, in Leiden. Dichter bij familie en vrienden. Woensdag wordt hij per privévlucht gerepatrieerd. In Nederland zal hij zijn revalidatie verderzetten. 

Lees ook:

Eerbetoon aan Jakobsen à la Remco: “De pijn die ik vandaag voelde, is niks vergeleken met de pijn die Fabio lijdt”

Jakobsen uit kunstmatig coma: “Hij beweegt armen, benen en communiceert, praten en eten wordt grote uitdaging”

Is dit een moordaanslag? Riskeert Groenewegen een celstraf? Is een miljoenenboete mogelijk? Advocaat Van Steenbrugge schat de ernst van de situatie in (+)

De valpartij waarbij Jakobsen (niet in beeld) zware verwondingen opliep.
AFP De valpartij waarbij Jakobsen (niet in beeld) zware verwondingen opliep.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • WALTER HUYBRECHTS

  Veel sterkte en vlug beterschap bij je revalidatie Fabio , hopelijk kom je vlug en sterk terug.

 • CARL SPRUYT

  Veel succes!

 • Hans Van Diest

  Eindelijk eens goed nieuws!

 • wim rooyakkers

  Beterschap voor alle betrokken partijen,als dit leidt tot een rechtzaak,dan zijn we vertrokken,op de voetbalvelden gebeuren wekelijks zware overtredingen,de wachtkamer bij de huisarts zit er iedere week mee gevuld.in de sport gebeuren nu eenmaal dingen die we liever niet zouden zien.maar als ze bij quickstep eens terug grijpen in het verleden,reden hun sprinters dan altijd een eerlijke sprint?

 • Anneke Brusselmans

  Veel beterschap jongen hopelijk ben je vlug terug de oude veel sterkte