Fabian Cancellara over Remco: “Geef ons meer Evenepoels!”

BELGA

Ook Fabian Cancellara, de hele week al te gast in de Tour Down Under, is onder de indruk van Remco Evenepoel. “Ik zag of sprak hem nog nooit. Maar hij lijkt me loyaal, heel ‘down to earth’ — hopelijk blijft dat zo — en vooral: karakterieel sterk. Hij zegt ook vlakaf: ‘ik wil de drie grote ronden winnen’. Of: ‘ik wil olympisch kampioen worden’. Je kan dat als arrogant bestempelen. Maar eigenlijk is het toch leuk? Geef ons meer Evenepoels, Van der Poels en Bernals. Jongens die niet bang zijn om te zeggen wat ze willen. Die gewoon doen. En dán pas denken. Zij zijn de garanties op mooie wielermomenten. En daar zitten de mensen op te wachten.”

Cancellara vindt de ontwikkeling van Evenepoel bijzonder. “Het zal ook van de Belgische media afhangen hoe het hem verder zal vergaan. Dat hij nu al ‘de nieuwe Merckx’ wordt genoemd, helpt hem niet. Die stempel zal hem blijven achtervolgen. En als hij het niet waarmaakt, volgt de kritiek. Grote kampioenen moeten niet enkel met druk ín de koers kunnen omgaan, maar ook daarbuiten. Ben je niet ‘matuur’ genoeg, kan het snel bergaf gaan.” Dat ons sportief interessante maanden wachten, vindt Cancellera. “Waarin veel duidelijk zal worden. Doet Evenepoel opnieuw wat hij vorig jaar deed, krijgen we hele leuke koersen.” (JDK)

Photo News
Florian Van Eenoo photonewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.