Exclusief voor abonnees

Experts Van Impe en Van den Broeck weten welke pittige uitdaging Evenepoel bij zijn eerste grote ronde wacht: “Misschien is ‘oeps’-momentje zelfs niet slecht”

Lucien Van Impe won als laatste Belg de Tour, in 1976. Jurgen Van den Broeck stond als laatste Belg op het Tourpodium, in 2010.
PhotoNews/Belga Lucien Van Impe won als laatste Belg de Tour, in 1976. Jurgen Van den Broeck stond als laatste Belg op het Tourpodium, in 2010.
Zo, Remco Evenepoel (20) is de piste in. Weg naar stageoord Passo San Pellegrino. Voor een boeiende, langgerekte missie, rijk aan doelen. Finaal uitmondend in zijn groterondedebuut in oktober: de Ronde van Italië. ‘Experts’ Lucien Van Impe (73) en Jurgen Van den Broeck (37) weten wat dat inhoudt. “Eén grote leerschool. Niets hoeft, alles mag.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ward Berden

    Hopelijk gaat alles goed en kunnen we dromen tijdens de Giro. Ritwinsten en de roze trui vanaf dag één, maar een jammerlijke terugval in week 3 waar hij uiteindelijk enorm van leren.