Ex-wielrenner Wilfried David (69) en echtgenote (66) komen om bij ongeval

Bij een ongeval langs de Peerstalstraat in Wingene is deze ochtend rond vier uur een koppel om het leven gekomen. Hun wagen ging na een bocht van de weg af en belandde aan de overkant van de weg tussen Hertsberge en Wingene in de gracht tegen een duiker. De dodelijke slachtoffers zijn ex-beroepswielrenner Wilfried David (69) en zijn echtgenote Sonja Rommelaere (66).

Voor de man en de vrouw kon geen hulp meer baten. "De twee inzittenden waren bij onze aankomst al overleden", aldus luitenant dienstchef Marnix Deroo van de brandweer van Wingene. Een deskundige van het Brugse parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken.

Wilfried was beroepsrenner van 1968 tot 1976. Hij was onder meer knecht van Walter Godefroot maar wist ook zelf wat winnen was. Zo won hij de Ronde van België als neoprof in 1968, een rit in de Ronde van Frankrijk in 1973 en werd hij tweede in de Vuelta in 1971. Daarnaast won hij nog een rit in de Dauphiné Libéré, Parijs-Nice, de Ronde van Romandië, de Ronde van de Middellandse Zee en de Ronde van Zwitserland. Hij reed onder meer voor de Flandriaploeg en sloot zijn loopbaan af bij IJsboerke-Colnago.

Tot 2011 baatte hij samen met zijn echtgenote café-restaurant Munckhove in Ruddervoorde uit. Eind dat jaar brandde het pand helemaal af.

De omstandigheden van het ongeval worden nog verder onderzocht. Er is een deskundige ter plaatse gestuurd van de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

kosReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels