Ex-schoonmoeder Cipollini doet huiveringwekkende getuigenis: “Hij was klaar om een bloedbad aan te richten”

Mario Cipollini
Photo News Mario Cipollini
Hoe zou het nog zijn met Mario Cipollini (52)? Niet goed. De Italiaanse ex-wereldkampioen wielrennen, die onlangs twee hartoperaties onderging, bevindt zich in woelig water. Hij wordt beschuldigd van mishandeling en stalking van zijn ex-vrouw Sabrina Landucci. In de rechtszaak tegen de Italiaan getuigt nu ook zijn ex-schoonmoeder Giovanna di Simo (79). “Ik zal mezelf nooit vergeven dat ik tegen hem geen klacht heb ingediend toen hij samen was met mijn dochter.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wereldkampioen in 2002 in Zolder, 42 ritten gewonnen in de Ronde van Italië en één van de beste sprinters ooit. Mario Cipollini heeft een prachtige carrière gehad. In zijn privéleven was het minder rozengeur en maneschijn. Vorig jaar werd een rechtszaak opgestart tegen de Italiaan voor mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw Sabrina Landucci. De twee trouwden in 1993, maar gingen uiteindelijk in 2005 uit elkaar. Nu komt ook zijn ex-schoonmoeder Giovanna di Simo met een schokkende getuigenis. De 79-jarige vrouw vertelde haar ervaringen met de ex-wereldkampioen aan de Italiaanse krant Il Tirreno. “Cipollini heeft mijn dochter bedreigd met een pistool. Ik zag hem met mijn eigen ogen haar vastgrijpen bij de nek, onderaan de trap. Op het hoogtepunt van de ruzie liep hij achter haar aan in de tuin met een pistool in z’n hand. Hij had nog een brace rond z’n knie van een recent skiongeval.”

Het bleef niet enkel bij dat ene voorval. “Toen mijn dochter hem op verraad betrapt had, nam ze haar kinderen mee naar ons thuis. Cipollini kon dat niet verkroppen en bleef haar lastigvallen. Ze werd overspoeld met berichtjes en telefoons, dag en nacht. Hij dreigde ermee om Sabrina, haar broer (ex-voetballer Marco Landucci) en mij te vermoorden. Hij zei dat hij klaar was om een ​​bloedbad aan te richten.”

Sabrina Landucci in 2005.
Philippe Napoleon Sabrina Landucci in 2005.

Op een dag kreeg Di Simo een telefoontje van Patrizia Ventura, de vrouw die destijds hielp in het huishouden. “Ze belde me opgewonden op en zei dat ik naar Cipollini’s huis moest gaan, omdat ze bang was dat hij Sabrina zou vermoorden. Ik rende daarheen en zag rode vlekken in haar nek alsof hij haar bij de keel had gegrepen. Ze huilde en vertelde me dat hij haar ook bij het haar had getrokken. Ik drong aan om naar de eerste hulp te gaan, maar ze was bang, zowel voor ons als voor de sportcarrière van Cipollini.”

Di Simo is nooit een voorstander geweest van de relatie tussen haar dochter en Cipollini. “Ik ken hem sinds hij nog geen 20 jaar oud was. Ik ontving hem thuis omdat zijn ouders hem eruit hadden gegooid. Ik heb hem nooit aardig gevonden. Ik wilde eigenlijk helemaal niet dat Sabrina met hem zou trouwen, maar ze was koppig en verliefd. Ze probeerde altijd de moeilijkheden in hun relatie voor mij te verbergen. Ik heb pas alles te horen gekregen na de geboorte van hun eerste kind.” 

In de wielerwereld was iedereen zot van ‘mooie Mario’ maar niemand wist hoe bang zijn familie voor hem was. Volgens Di Simo was de Italiaan niet enkel agressief naar zijn vrouw toe. “Hij bedreigde ook de rest van mijn familie. Z’n kinderen waren zo bang van hem dat ze hem nooit durfden tegenspreken. Hij was een agressief persoon die sliep met een pistool onder z’n hoofdkussen”, zo vertelt de vrouw. Ze beschuldigt Cipollini er ook van de huidige partner van Landucci, Silvio Gusti, een voormalig profvoetballer ook voortdurend te stalken met telefoons en berichten.

Mario Cipollini in 2016.
PN Mario Cipollini in 2016.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Wie een vrouw mishandeld is een lafaard wat ook de reden mogen zijn, als het niet meer kan in een huwelijk gaan dan gewoon uit elkaar.

 • patrick isenborghs

  altijd het verhaal langs beiden kanten horen

 • Elke Claes

  gemain: vergoeilijkt het niet, aub. er staat in her artikel dat hij op 20 jaar niet meer welkom was bij zijn ouders, zoiets valt niet uit de lucht.

 • Filip Desmedt

  Ex vrouwen en ex schoonmoeders , je bent ze liever kwijt dan rijk ...

 • Teun Manders

  Een verhaal van een zijde is snel opgemaakt. Laat eerst de rechter een uitspraak doen. Daar zijn ze voor.