Exclusief voor abonnees

Ex-kampioen Etienne De Wilde over veiligheid Gentse zesdaagse na ongeluk Gerben Thijssen: “Niet meer valpartijen in Gent dan op andere pistes”

BELGA
Na twee valpartijen eindigde de eerste avond van de zesdaagse in Gent in mineur: Gerben Thijssen moest naar de intensieve zorg. Gent komt wel meer in opspraak door zware valpartijen, maar dat ligt volgens Etienne De Wilde niet aan de piste an sich. De ex-wereldkampioen en olympisch zilver ploegkoers geeft zijn visie over de risico’s van het vak.

Is de piste van Gent onveiliger dan andere pistes?

“In mijn ogen niet. Die twee valpartijen van dinsdag hebben volgens mij niets met de gevaarlijkheid van de piste te maken. Mijn ervaring is dat renners elders ook op de piste vallen. Gent heeft wel een korte baan van 166 meter, dat is alom bekend. Dat is iets gevaarlijker dan een grote baan van 250 meter, maar Gent heeft dan weer een brede piste die ze veiliger maakt. De bochten zijn wel steil, daar moet je rekening mee houden dat je niet te traag rijdt. De piste van Bremen heeft dezelfde lengte als Gent, maar is smaller: die vind ik wel gevaarlijker.”

Etienne De Wilde en Jolien D'hoore, eerder dit jaar voor een reportage in uw krant.
Photo News Etienne De Wilde en Jolien D'hoore, eerder dit jaar voor een reportage in uw krant.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marnix laureyns

    Minder renners laten starten zou een betere veiligheid zijn