Evenepoel wint in Italië na ferme solo: “Constant tegen de limiet”

Evenepoel.
Photo News Evenepoel.
Remco Evenepoel heeft opnieuw een visitekaartje van zijn kunnen afgeleverd. Onze jonge landgenoot won ver weg van de drukte in de Tour de derde rit van de Adriatica Ionica Race. Evenepoel (19) haalde het na een solo van iets meer dan 25 kilometer met twee minuten voorsprong. 

Heuvelachtig terrein in de Adriatica Ionica Race. Al Deceuninck-Quick.Step wat de klok slaat ook. De ploeg van Lefevere haalde in de openingsrit één, twee en drie binnen. Hodeg won toen voor Senechal en Gilbert. Er was ook een valpartij van Evenepoel in de Italiaanse rittenkoers, maar onze jonge landgenoot zette vandaag weer de puntjes op de “i”. 

Evenepoel ging in de rit naar Monte Quarin alleen in de aanval. Op 25 kilometer ging hij op zoek naar vluchter Fausto Masnada. Evenepoel ging op en over de ritwinnaar uit de Giro. Niemand anders die de renner uit Schepdaal kon volgen. Het verdict was duidelijk aan de meet: Evenepoel won met 2:13 voorsprong op de nummer twee: ploegmaat Philippe Gilbert. Morgen wacht de slotrit over vrij vlak terrein naar Trieste. Mark Padun blijft leider. Hij heeft zes tellen voorsprong in het klassement op Ben Hermans.

Evenepoel: “Geweldige dag”

“Dit was op voorhand niet gepland, want de finish lag ideaal voor Philippe Gilbert”, zei Evenepoel na zijn huzarenstukje. “Dus op de voorlaatste klim moest ik meeschuiven. Plots zag ik dat ik een kloof had. Dan ben ik doorgereden en tot aan de finish à bloc gereden. Het was constant tegen de limiet, want zo kon ik ook tijd goedmaken in het klassement. Het was een goede dag, blij dat ik het kon afmaken. We hebben opnieuw bewezen dat we sterk zijn als team.” 

En morgen? “We gaan natuurlijk proberen dat James Knox zijn derde plaats in het algemene klassement kan vasthouden en misschien zelfs de leidersplaats kan overnemen. Want hij staat maar 15 seconden achter, je weet nooit. Maar we kunnen ook nog eens voor een rit gaat, want het is een tricky parcours en het kan regenen. Maar voor mij persoonlijk is de week sowieso al geslaagd.” 

De volgende wedstrijd van Evenepoel wordt de Spaanse klassieker Clasica San Sebastian (3/8). Nadien volgt het EK tijdrijden in Alkmaar (8/8). Evenepoel was reserve voor die wedstrijd, maar wordt door het afzeggen van uittredend Europees kampioen Campenaerts alsnog opgeroepen. 

Photo News
Photo News26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc De Landtsheer

  Remco is super, maar zijn papa zal hem wel met de voetjes op de grond houden. Patrick was ook een goed renner, hebben hem vroeger ook gevolgd. Geef Remco tijd, laat hem rustig nog genieten, en zet hem niet te veel onder druk!!! Wout is ook een goed renner. Men verwacht van deze mannen altijd veel te veel! Wout spoedig herstel.

 • PLANCKAERT Johan

  supertalent. In san sebastian kan hij zich eens meten met de groten. Winnen hoeft niet. Als hij nog 2-3 jaar blijft groeien wordt hij een hele grote. Hopelijk lukt het want we hebben dringend nood aan een kampioen van het gehalte Boonen. Goede Belgen maar geen toppers en verscheidene zoals Van Avermaet zijn einde verhaal.

 • Olivier Magnus

  Bernal en Evenepoel worden sowieso al 2 tenoren van de Grote Rondes in de jaren 20

 • Werner Van Crombrugghe

  Dat is een kampioen die we niet meer sinds Merckx hebben gehad,zoals ze zeggen dat wordt maar om de 50 jaar geboren

 • Freddy van Puymbrouck

  Remco is ongetwijfeld een groot talent, het is typisch Belgisch om te gaan zweven als zo'n jongen een wedstrijd wint, heimwee naar Merckx misschien?.Hij gaat de tour al winnen volgens sommigen, als men slim is gaat hij zeker niet naar de tour voor zijn 23 twintigste. Ik hoop dat hij goed begeleid wordt en zelfs dan zullen we het moeten afwachten, blijf met beide voeten op de grond beste wielerliefhebbers!