Evenepoel verliest tijd na valpartij in openingsrit Ronde van San Juan, Barbier sprint naar zege

Remco Evenepoel
Photo News Remco Evenepoel
De eerste rit van de Ronde van San Juan is gewonnen door Rudy Barbier (27) van Israel Start-Up Nation. De Fransman haalde het in een sprint van Manuel Belletti. Remco Evenepoel ging in de slotfase tegen de grond.

De openingsrit werd gekleurd door elf vroege vluchters, maar die kregen nooit een vrijgeleide. In het peloton hield een ontspannen Remco Evenepoel zich afzijdig. Op zo’n dertig kilometer van het einde werd de kopgroep gegrepen, het peloton stoomde richting finish.

Met nog 3,5 kilometer te gaan gingen een pak renners tegen de grond. Ook Remco Evenepoel lag erbij, maar kwam er op het eerste zicht zonder lichamelijk leed vanaf. Hij verloor wel meteen tijd in het klassement. Zijn ploegmaats bereidden de sprint perfect voor voor Hodeg, maar het was Barbier die iedereen verraste. Hij is ook meteen de eerste leider.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric maier

    De supporters daar in Zuid America hebben vrijwel nul ervaring met wielerwedstrijden. Het is eerder een rariteit voor de bevolking en dat geeft situaties. En je krijgt met een deel renners te maken die enkel de reionale / procontinentale wedstrijden is de america's rijden, en die zijn vaak allesbehalve stuurvast. Ze koersen als eerder als nieuwelingen

  • patrick roels

    Ze copieren van aert nu wegens supporters op straat wel dat gebeurt in veel wedstrijden helaas soms valpartijen erdoor wel gaan de suporters zich ook aan klacht wagen wegens het in gevaar brengen door renners die tussen en achter het volk rijden om een stuk van het parkoer af te snijden mes snijdt langs beide kanten