Evenepoel toont ravage na val: “Het bewijs om élke rit een helm te dragen”

rv
Remco Evenepoel (19) kwam ten val in de slotkilometer van de openingsrit van de Ronde van Noorwegen. Volgens zijn ploeg Deceuninck-Quick Step werden er geen ernstige blessures gevonden bij de neoprof. Via Twitter onderstreepte onze landgenoot even later andermaal het belang van een helm.

Evenepoel werd samen met ploegmaats Tim Declercq en Petr Vakoc aan het werk gezet in de achtervolging op vier vroege vluchters in dienst van snelle man Alvaro Hodeg, die in de sprint uiteindelijk onvoldoende ruimte vond en pas als twaalfde finishte. In de laatste kilometer was Evenepoel zelf één van de slachtoffers van een valpartij die volgde op een oponthoud. Hij kon toch nog over de eindstreep rijden en krijgt zijn tijdsverlies niet aangerekend in de tussenstand. 

Volgens zijn ploeg werd er bij de 19-jarige Vlaams-Brabander geen enkele ernstige blessure vastgesteld, maar “zal hij verder gemonitord worden door de medische staf van de ploeg en woensdagmorgen voor de start van rit 2 opnieuw worden onderzocht”.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Ik heb het hier al veel eerder gezegd, ik vind het niet goed dat Evenepoel van de juniores naar de profs is gegaan.Ik had hem liever nog een jaar zien rijden bij de elite zonder contract.Hij heeft omdat hij er zo bovenuit stak nooit fatsoenlijk leren rijden in een peloton.Nu moet dat ineens bij de profs waar de snelheid nog hoger is, bovendien is het een peloton vol met ervaren renners die ook risico's durven nemen.

 • Tim De Duwer

  Dankjewel Eric Maier want jou uitleg is precies de reden dat hij nog niet in dit peloton had mogen fietsen.

 • eric maier

  Velen hier geve nkritiek op iets wat ze niet kennen. HHij komt va nde juniors bij de profs. De snelheid is een heel groot verschil, het laveren met die snelheid is ook veel risicovoller en het vraagt aanpassing. Bovendien vallen bij 20-23 jarige profs nog velen, oom om die redenen en wat aanpassingsproblemen en de combinatie van wilder en overgemotiveerd koersen. Ze nemen ook meer risicos dan iemand die al 4-5 jaar prof is.

 • Tim De Duwer

  Hij is een fietsende hype. Nogal triest om de Belgische wielrennen op te hangen aan hem.

 • Ruby Robeyns

  Maar Mathieu kan af en toe een koersje te winnen!