Evenepoel: “Toen ik hoorde dat Bjorg overleden was, zei ik tegen mijn masseur dat ik de sterren zou pakken”

Photo News
“Ik ga er alles aan doen om de sterren mee te nemen voor de grote ster aan de hemel”, sprak Remco Evenepoel in aanloop naar het EK tijdrijden in Alkmaar. Wel, het 19-jarige toptalent uit Schepdaal hield woord. Evenepoel pakte het goud in Nederland en droeg zijn overwinning op aan Bjorg Lambrecht en Stef Loos, twee jonge wielrenners die het leven lieten.

Evenepoel had na zijn Europese titel zijn moeder Agna aan de lijn. “Een overload aan emoties. Ze had net de mama van Stef (Loos, red.) gehoord. Het was even emotioneel”, aldus Evenepoel. “Toen ik deze week hoorde dat Bjorg (Lambrecht, red.) overleden was, zei ik tegen mijn masseur dat ik de sterren zou pakken. En ik doe het toch. Dit is te zot voor woorden. En dat ik mijn olympische selectie heb verdiend? Dat is het mooiste dat er is. Ik hoop mooie atleten tegen te komen en ik ga me zeker goed voorbereiden. Misschien moet ik de knop al omdraaien richting Tokio.”

De innige omhelzing met papa Patrick na zijn zege:

Een emotionele Evenepoel met ploegmaat Yves Lampaert.
BELGA Een emotionele Evenepoel met ploegmaat Yves Lampaert.
ANP
ANP
ANP
ANP
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Willems

  Die wordt groter dan Merkx. Buiten dat opmerkelijk medeleven met zijn collega's, de enige renner die ik ooit zag meezingen met het Belgisch volkslied.

 • eddy buttiens

  Een "grote meneer" als atleet & mens. Een voorbeeld voor velen. Uithangbord voor ons Belgenland

 • Jan Standaert

  Schitterend!

 • eddy Vanhentenrijk

  Prachtig Remco en een groots eerbetoon !!!!

 • Ludo Vets

  Een mooi geschenk voor die mannen proficiat