Evenepoel na geweldige tijdrit: “Ik stuurde naar Oumi dat ik ging ‘shinen’”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis smeerde hij na 20 kilometer tien seconden aan de broek, Stefan Küng volgde op 19 tellen. Net iets sneller dan Geraint Thomas twee jaar geleden ook: het parcoursrecord in Lagoa staat nu, ondanks zware wind, op zijn naam. Goed voor zijn tiende zege en derde rittenkoers, na amper iets meer dan één profseizoen. “Dit is te zot voor woorden”, glunderde hij.

Evenepoel liet weinig aan het toeval over, in de slottijdrit. “Elke hoek en kantje van het parcours kende ik als mijn broekzak”, sprak hij. “Ik wist perfect wat er mij te wachten stond. Het was twintig kilometer volle bak en zien waar ik uitkwam. Vlak voor ik me ging aankleden had ik nog naar Oumi (zijn vriendin, red.) gestuurd dat ik vandaag ging ‘shinen’. Als ik zoiets zeg, dan ga ik er kortbij zijn.” 

De Vlaams-Brabander stelde “heel blij” te zijn met zijn dubbelslag. “De wereldkampioen nu wel kloppen (op het WK tijdrijden vorig jaar was Dennis nog duidelijk sterker, nvdr), dat is een droom hé. Wat een geweldige tijdrit.” 

Photo News

Waarna hij zijn concurrentie nog even met de neus op de feiten drukte. Net zoals Patrick Lefevere vrijdag, stelde Evenepoel dat hij nog geen top is. De manager van Deceuninck-Quick.Step zei na de eerste ritzege van zijn supertalent in de Algarve dat er nog wel een paar kilo’s af kunnen. Evenepoel: “Ik kan nog beter en heb nog een lange weg te gaan. Ik moet er eigenlijk ook pas staan over een goeie twee maanden bij de start van de Giro. Neen, daar wil ik mijn tegenstanders geen angst mee inboezemen. Ik kijk alleen naar mezelf en doe het stap voor stap. De Olympische Spelen zijn nog veraf. Eerst de Tirreno.” 

Photo News
Remco Evenepoel stond de pers te woord na zijn zege in de Algarve.
VTM Nieuws Remco Evenepoel stond de pers te woord na zijn zege in de Algarve.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  PLANCKAERT Johan, niet bepaald. FVDB was ook al zo de hemel ingeprezen door believers. Vanderaerden idem, en nog een paar. Evenepoel doet zeer mooie dingen maar we zijn zeer vroeg op het seizoen, waar opwarmkoersen, en geen van de grote namen staat waar hij normaal staat. Enkel wat renners die op de eerste koersen mikken. En een deel van de concurrenten zat in Spanje. Evenepoel moet nog bewijzen wat de 2 eerstgenoemden op jonge leeftijd bewezen. En er is een sterke jonge generatie opgestaan.

 • eddy buttiens

  Proficiat man, werkelijk om fier over te zijn

 • Danny Buyse

  Als hij in de top 10 eindigt zal ik al blij zijn in de ronde van Italië. Ik kijk er al naar uit binnen 2 maanden.

 • Ingo Nederland

  Van een Ollander.... Niet overdrijven allemaal, dit is een voorbereidingswedstrijd. Stelt niks voor, de "echten" zijn zich nog aan het warm rijden. Toch mooi voor Remco dat ie dit "visje" als binnengehaald heeft. Proficiat. Met de voetjes echter op de grond blijven, en langzaam opbouwen... hij is nog super jong. Nog 4-5 jaartjes en hopelijk zet de progressie dan ook door. Dan gaan we nog mooie dingen zien.

 • PLANCKAERT Johan

  De enige die de jonge Merckx de laatste 50 jaar benadert en ik wik Mn woorden! laat ons genieten van een opkomend supertalent. Eindelijk