Evenepoel kan starten in tweede rit Noorwegen en herhaalt oproep om helm te dragen

Remco Evenepoel kwam gisteren zwaar ten val.
rv Remco Evenepoel kwam gisteren zwaar ten val.

Na zijn crash in de openingsetappe van de Ronde van Noorwegen (2.BC) kan Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick.Step) toch van start gaan in de tweede rit. Evenepoel kwam gisteren in de slotkilometer van de eerste etappe zwaar ten val. Hij geraakte toch nog tot aan de finish en dankte na afloop op zijn sociale media zijn helm om "zijn leven gered te hebben". Tegelijkertijd riep hij op om tijdens iedere fietstocht een helm te dragen. Die oproep herhaalde Evenepoel deze voormiddag nog eens in een filmpje op de sociale media van zijn ploeg, waarin hij meteen ook bevestigde dat hij de rittenkoers niet hoeft te staken. "Gelukkig voel ik me goed. Ik ben klaar voor een nieuwe dag op de fiets", klonk het.

De tweede etappe van de Ronde van Noorwegen (2.BC), tussen Kvinesdal en Mandal, is 174 km lang en opnieuw licht heuvelend. Ondanks zijn crash staat Evenepoel 93ste in de stand, met zeventien seconden achterstand op de Nederlandse leider Cees Bol (Team Sunweb).




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.