Evenepoel in regenboogtrui geklopt in juniorenkoers Heestert: "Niet hier dat ik mijn seizoen moest maken"

Photonews
Niet Remco Evenepoel, maar Fabio Van Den Bossche stak zijn handen in de lucht aan de finish van de juniorenkoers in Heestert: de kersverse juniorenwereldkampioen was geklopt in de sprint van de enige wedstrijd in België dit jaar waarin hij zijn regenboogtrui kon dragen. Na een week vol verplichtingen voelde Evenepoel de weerslag: "Ik heb ervan genoten, maar zat niet superfris."

Evenepoel had zelf aangedrongen om nog één koers in België na het WK te rijden: hij wilde graag zijn afscheid bij zijn team nog met enkele ploegmaats delen en het was zijn enige kans om zijn regenboogtrui na zijn WK-triomf bij de junioren in het Oostenrijkse Innsbruck te showen voor zijn fans. En die schare supporters groeit snel aan: het dorpje Heestert bij Zwevegem had de eer om wereldkampioen Evenepoel in zijn juniorenkoers te verwelkomen. Volgens de lokale burgemeester kwam er vier keer meer volk opdagen dan de koers voor de beroepsrenners die Zwevegem in mei organiseert. "Het effect-Evenepoel", glimlacht burgemeester Marc Doutruingne.

Nog voor de start zag Evenepoel zich gehuldigd, ook na de finish zag hij zich omstuwd door fans en nationale media die speciaal voor het jonge wielerfenomeen uitgerukt waren. Niet dat hij erg inzat met het verlies in de sprint. Tijdens de koers in twaalf lokale ronden van 7 km had Evenepoel wel een gat van 45 seconden met een kopgroepje dichtgereden, maar bij de sprint aan de finish had Van Den Bossche de beste benen. Evenepoel vond het niet onlogisch na een helse week vol verplichtingen: "Ik heb van deze koers genoten. Het is niet hier dat ik mijn seizoen moest maken. Ik nam niet veel risico’s in de bochten. Er kwam vorige week ook heel wat op mij af. Voor de wedstrijd voelde ik dat niet echt. Maar tijdens de inspanning merkte ik dat de benen niet superfris waren. Daar moet ik ook mee kunnen omgaan, in een grote ronde zal het elke dag zo zijn. Het is natuurlijk toffer om met frisse benen te starten, maar het zij nu zo."

Evenepoel geeft wel toe dat hij snakt naar het einde van het seizoen. Volgend weekend rijdt hij nog één tijdrit in Frankrijk, de Chrono des Nations. Dan zit 2018 erop en mag hij zich na enkele weken rust klaarstomen voor zijn debuut bij de profs van Quick.Step. Met ploegmanager Patrick Lefevere zat hij deze week ook al aan tafel om het voorjaarsprogramma van 2019 uit te stippelen. Het is de bedoeling dat hij zijn nieuwe seizoen start in Argentinië en Colombia.

Photonews
Photonews24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pedro Gonzalez

  Als je hem zag rijden op het WK dan vraag je je toch af hoe zo iets mogelijk is? Wat een fenomeen.

 • Jan Van den Bergh

  Het verschil tussen een koers van 80 km en eentje van 130 km .

 • vanrobaeys franky

  hij geeft nooit gezegd dat hij er is, geeft nooit gezegd dat hij god is

 • wim rooyakkers

  In het verleden zijn er verschillende jongens geweest die vrijwel alles wonnen,zowel in België,en ook in Nederland.soms waren ze bij de liefhebbers al op retour.of een paar jaar later bij de profs ,en dan kraantje dicht.

 • nele vanlerberghe

  Iedereen maar spreken over Remco, natuurlijk een groot talent, maar Nathan Vandepitte, was derde in de sprint en maakte wel de koers. Deze jongen met Frans paspoort en Belgische ouders en grootouders, heeft al veel laten zien. Zo verder doen Nathan.